Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 10:05

ЗМІ повідомили про захоплення міського ринку в Івано-Франківську і бездіяльності поліції

ЗМІ повідомили про захоплення міського ринку в Івано-Франківську і бездіяльності поліції

В Івано-Франківську рейдери захопили продовольчий ринок. В кінці жовтня було змінено місце реєстрації керуючої компанії - ТОВ "Торговий сервіс", її засновника і директора. Відповідно до реєстру Мін'юсту ТОВ новим "власником" стала резідентка непідконтрольній Україні Авдіївки, а новим "керівником" - житель окупованої Авдіївки.

Про це йдеться в розслідуванні "Обозревателя" в статті "Як рейдери з ДНР захопили ринок в Івано-Франківську і чому їх не бачить місцева поліція".

Компанія, яка багато років є власником міського ринку, звернулися в поліцію і суд із заявами про рейдерство. "Також в компанії заявили, що люди спортивної статури захопили і викрали службову машину, яка перевозила документацію і трудові книжки працівників", - написав журналіст "Обозревателя".

За інформацією ЗМІ, 27 жовтня чоловіки в балаклавах увірвалися на територію ринку, побили охоронця, зламали двері офісу і захопили будівлю адміністрації. Поліцейські, які охороняли територію, що не припиняли явно злочинні дії. Їх задовольнили представлені рейдерами документи про зміну права власності, зареєстровані держреєстратором однієї з сільрад Кіровоградської області. Цікаво, що незабаром реєстратор заявив, що таких реєстраційних операцій не здійснював.

"Самозвані власники ринку працюють за сфальсифікованими документами. Ніяких офіційних рахунків немає. Зібрані кошти передаються новим" власникам "в так звану ДНР. Ніяких комунальних платежів або відрахувань до міського бюджету не здійснюють", - повідомив справжній власник Ігор Халаменда.

Багаторічні власники вже довели в Мін'юсті, що зміни до реєстру внесені незаконно. Офіційний лист, підписаний міністром юстиції Малюской, підтверджує їх право власності. Однак за цей час нові "власники" встигли передати ринок у оренду третій стороні, яка за допомогою людей спортивної статури контролює ринок.

Як повідомляє ЗМІ, днями в присутності поліції ці люди напали на представника справжнього власника, який намагався поспілкуватися з рейдерами. Цікаво, що поліція і далі не втручається в ситуацію, при тому, що по відношенню до нападників відкрито кримінальне провадження за трьома статтями КК. На думку місцевого адвоката Тараса Жарський, це свідчить, що окремі представники поліції можуть перебувати в змові з "новими власниками".

Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків в коментарі інтернет-ресурсу "Галичина" заявив, що городяни налякані подіями навколо ринку, але поліція не робить нічого, щоб їх заспокоїти.

"Я звернувся до ОДА, до представників влади. Наше спокійне місто не повинно повертатися до бандитських методів. На незаконні дії повинні реагувати силовики. Люди стурбовані і очікують підтримки правоохоронних органів", - зазначив міський голова.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ повідомили про захоплення міського ринку в Івано-Франківську і бездіяльності поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути