Ексклюзиви
середа, 06 листопада 2019 14:48

Збитків від впровадження "Роттердам+" не було - Трохимець

Збитків від впровадження "Роттердам+" не було - Трохимець
Президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець: "Заяви НАБУ та САП про збитки від "Роттердам+" помилкові". Фото: Вчасно

Впровадження формули "Роттердам+" не завдало жодних збитків. Заяви НАБУ та САП про збитки помилкові.

Про це заявив президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець в ефірі одного з телеканалів.

"Говорити про те, що збиток був нанесений населенню чи будь-кому іншому впровадженням формули "Роттердам+", є, по-перше, технічно неграмотно, тому що люди не розібралися в самій структурі формування ціни на електричну енергію, і, по-друге, юридично безграмотно, тому що для того, щоб стверджувати про спричинення комусь збитків, то треба, щоб цей хтось був у вигляді суб'єкта у кримінальній справі, і пораховані чітко ті кошти, на які нібито були спричинені збитки", - сказав Трохимець.

Він також наголосив, що за два з половиною роки розслідування НАБУ і САП не визначили, ні кому завдано збитків, ні яким чином їх можна порахувати.

Нагадаємо, раніше співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич назвав міфом твердження НАБУ про те, що від запровадження формули "Роттердам +" було завдано збитків у розмірі 19 млрд.грн. А адвокат екс-голови НКРЕКП Дмитра Вовка Ірина Одинець заявила, що немає жодних експертиз, які б підтверджували збитки внаслідок застосування формули "Роттердам+". Голова НКРЕКП Оксана Кривенко заявляла, що застосування формули "Роттердам+" дозволили громадянам зекономити 40 млрд. грн.

Зараз ви читаєте новину «Збитків від впровадження "Роттердам+" не було - Трохимець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути