пʼятниця, 01 листопада 2019 15:06

Експерт пояснив, чому Зеленський мовчить з приводу "Центренерго": "така корова потрібна самому"

Експерт пояснив, чому Зеленський мовчить з приводу "Центренерго": "така корова потрібна самому"
Політолог Володимир Цибулько прокоментував відсутність реакції президента Володимира Зеленського на зловживання навколо державної компанії "Центренерго". Фото: 112 Канал

Відсутність реакції президента Володимира Зеленського на зловживання навколо державної компанії "Центренерго" і в цілому енергетики може означати, що він сам вирішив взяти участь в цих схемах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Володимир Цибулько.

"21 день пройшов з того моменту, як президенту Володимиру Зеленському на фуд-конференції поставили запитання про корупційні схеми на Центренерго. Нагадаємо, обіцяв запитати у Гончарука. З тих пір - ні слуху, ні духу. Можна було б забути - якби не один нюанс: 1,5 млрд грн збитків держкомпанії при новому менеджменті - і взагалі ніякої реакції з боку глави держави", - написав Цибулько.

На його думку, може бути кілька пояснень такої поведінки глави держави.

"Варіант перший - президент взагалі не розуміє, чому раптом така увага до "якогось" "Центренерго" і його збитків. Варіант другий - президент здогадується, але "професіонали" від енергетики (Оржель, Герус, профільні радники в РНБО) знайшли слова, щоб пояснити, що "все йде за планом" і "це тимчасове явище", - вважає політолог.

Найбільш ймовірний же сценарій, на думку експерта, полягає в тому, що "Зеленському пояснили схему і він вирішив сам в ній участь".

"Оскільки енергетика в Україні - це історично президентський бізнес, є дуже великі сумніви, що найближчі соратники глави держави не повідомили йому про цей "ріг достатку". На користь третього варіанту - повна відсутність будь-якої реакції на будь-які рухи навколо компанії, на жахливу звітність, на експертні оцінки. І обережні натяки на те, що приватизація підприємство чекає протягом двох років (читай: не раніше, ніж через два роки, тому що "така корова потрібна самому"). Питання тільки в тому, наскільки вистачить ресурсу для доїння", - іронізує експерт.

За його словами, це ще раз підтверджує, що "показові політичні чвари і розбіжності між першою особою і його найближчим олігархом, які сьогодні заповнюють ефір - це ж насправді "піна", яка приховує реальні процеси". "На глибинному рівні, там де крутяться реальні гроші і приймаються стратегічні рішення, взаємодія Зеленського і Коломойського, схоже, успішно посилюється", - упевнений Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Зеленський мовчить з приводу "Центренерго": "така корова потрібна самому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути