Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2019 05:22

Просто повірте - Гончарук розказав про швидкий економічний ріст

Просто повірте - Гончарук розказав про швидкий економічний ріст
Гончарук розповів про економічний ріст України. Фото: РБК

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що економіка України через кілька років має перспективу вирости на 40%.

"Все взагалі починається з мрії. Я хочу сказати людям: просто повірте", - сказав Гончарук в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Він зазначив, що цей показник, зокрема, вдасться досягти завдяки інвестиціям. Прем'єр нагадав про проведений днями інвестиційний форумі в Маріуполі на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі націоналізації Укртелекому про $50 млрд іноземних інвестицій можна забути - журналіст

"Меморандуми зі Світовим банком і ЄБРР - це вже дуже багато, вони не підписуються під порожніми словами. Уже в листопаді ми поїдемо в Брюссель підписувати першу угоду на 300 мільйонів доларів", - сказав Гончарук.

Глава уряду додав, що "ми повинні побороти корупцію і повернути довіру до нашої держави. Ми переконані, що ми з цим впораємося. Ми маємо намір багато працювати. Я хочу сказати людям: просто повірте. До влади в Україні прийшла нова генерація, і вона мислить зовсім інакше ".

Кабмін схвалив нові макрофінансові показники на 2020-2022 роки. Зокрема, оновлений оптимістичний сценарій передбачає, що ВВП в 2020 році має зрости на 4,8%, в 2021 році - на 5,5%, у 2022 році - на 6,5%. Відповідно прогноз курсу долара США в Україні становить: 2020 рік - 24,8 грн, 2021 рік - 23,9 грн, 2022 рік - 24,2 грн. Консервативний прогноз передбачає, що в 2020 році економіка України зросте на 3,7%, а курс долара складе близько 27 грн.

Зараз ви читаєте новину «Просто повірте - Гончарук розказав про швидкий економічний ріст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути