середа, 30 жовтня 2019 09:49

Адвокати Небесної сотні розкритикували нове призначення у ГПУ

Адвокати Небесної сотні розкритикували нове призначення у ГПУ
"Вкрай дивує призначення Мисяка. Це абсолютно неприйнятно". ФОТО: "Слово і діло"

Група адвокатів, які захищають потерпілих під час Революції гідності 2013-2014-х, розкритикували нового голову Департаменту процесуального керівництва над "справами Майдану" — Віктора Мисяка. Водночас підтримали призначення його заступником Олексія Донського.

Заяву оприлюднили на своїй Facebook-сторінці "Адвокатська дорадча група".

"Вкрай дивує призначення Мисяка. Це абсолютно неприйнятно, якщо генпрокурор і справді націлений на ефективне розслідування справ Майдану і гідне представлення обвинувачення в суді.

Віктор Мисяк - у ролі протеже Сергія Кізя (екс-заступник генпрокурора, працював за часів Юрія Луценка.Gazeta.ua) вже очолював управління процесуального керівництва у справах Майдану, створене Юрієм Луценком у серпні на місці ліквідованого відділу прокурорів. І за цей час запам'ятався лише як права рука Кізя, повноцінно брав участь у саботажі справ", — ідеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: у ГПУ створили нову групу

Призначення Мисяка адвокатська група називає знаком для слідчих і прокурорів — реальної мети досягти результатів у справах Майдану немає.

29 жовтня очільником Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014-х, призначили Віктора Мисяка.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Небесної сотні розкритикували нове призначення у ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути