понеділок, 21 жовтня 2019 20:56

Депутат дав негативний прогноз щодо визнання Німеччиною Голодомору геноцидом

Депутат дав негативний прогноз щодо визнання Німеччиною Голодомору геноцидом
Комітет Бундестагу може не прийняти петицію. Фото: УІНП

МЗС Німеччини виступив проти визнання Голодомора геноцидом українського народу.

Депутат від правлячого Християнсько-демократичного союзу Арнольд Фаатц розповів про це в інтерв'ю українській службі Deutsche Welle.

Розгляд питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу комітет німецького Бундестагу розпочав у понеділок. Петиція щодо цього набрала необхідний мінімум у 50 тис. голосів для її розгляду.

"МЗС хоче, аби петицію було відхилено з обґрунтуванням, що поняття геноцид не було визначене до 1951 року. На мою думку, цей аргумент є дуже технократичним. Те ж саме стосується й іншого аргументу - що, окрім українців, це штучно влаштований голод мав і інших жертв, зокрема, в Росії, на Кавказі. Цей аргумент, на мою думку, так само більше схожий на відмовку", - заявив німецький депутат.

Фаатц назвав таку аргументацію небезпечною. На його думку, вона може призвести до вимог нацистів не визнавати гітлерівський геноцид, який так само відбувся до визначення цього поняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом

"Це рішення МЗС хибне ще й тому, що це означає стати на коліна перед Росією. Очевидно, ніхто не хоче створювати нові теми для конфронтації з Росією", - додав парламентар.

Фаатц підкреслив, що у зв'язку з оцінкою МЗС можна очікувати, що петиційний комітет відхилить петицію.

"Я вважаю це неправильним. Колеги, які вважають так само, найімовірніше, подадуть заявку на те, щоб голосувати за цю петицію в Бундестазі окремим пунктом. Але, ймовірно, більшості для прийняття цієї петиції у Бундестазі не знайдеться", - додав він.

Комітет німецького Бундестагу взявся до розгляду питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Повідомив про це посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Депутат дав негативний прогноз щодо визнання Німеччиною Голодомору геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути