середа, 18 вересня 2019 13:06

Заплатить за все населення: який "компроміс" влада готує для Коломойського щодо Приватбанку

Заплатить за все населення: який "компроміс" влада готує для Коломойського щодо Приватбанку
Влада шукає компроміс з мільярдером-олігархом Ігорем Коломойським в справі Приватбанку Фото: Народный корреспондент

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що влада шукає компроміс із мільярдером-олігархом Ігорем Коломойським у справі Приватбанку.

МВФ попередив Україну про те, що припинення націоналізації Приватбанку поставить під загрозу програму співпраці. Західні кредитори очікують, що Україна домагатиметься повернення $5,5 млрд, витрачених на порятунок банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-глава Нацбанку пояснила, чому їй не потрібен політичний притулок

"Порошенко віджав у Коломойського Приватбанк, використовуючи Гонтарєву, - говорить економіст Олександр Охріменко. - Раніше була домовленість відходу банку у власність держави. Але підприємства Коломойського, які знаходяться у його заставі, не конфіскуються. Вони залишатимуться в заставі, а всі борги Коломойському реструктуризують із терміном 25 років. Потім Порошенко все поламав. Тепер це питання треба врегульовувати Зеленському. Сам Приват олігарху не потрібен, бо його початкову структуру поламали через коліно. Але в банку перебувають під заставою всі великі підприємства Коломойського. Він не хоче, аби їх конфіскували, але погасити за ними кредити не може. Можна списати борг олігарха, але це мільярди гривень. Із держбюджету виділити гроші, які закривають непогашені кредити Коломойського. Але заплатить за все населення. Це найнесправедливіше, але найбільш вірогідне рішення"

У грудні 2016-го уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку. Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Заплатить за все населення: який "компроміс" влада готує для Коломойського щодо Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути