вівторок, 17 вересня 2019 06:25

Заплатили п'ять тисяч гривень

28-річна Оксана зі Львова водитиме сина 2-річного Артема в дитсадок по сусідству з будинком. За електронною чергою дитина туди не потрапила. Домовилася з керівни­ц­твом дошкільного закладу за хабар.

— Раніше майже в кожному садку була своя такса. Тепер із цим значно важче, треба шукати спільних знайомих із керівництвом, — розповідає. Просить не писати прізвища. — Ми пізно зареєстрували дитину в черзі. У садку, який поряд із домом, син був під номером 103. А у групу раннього розвитку набирали 25 дітей. Розуміли, що шанси — нульові. Було ще вісім варіантів у нашому мікрорайоні — нікуди малого не брали. Чоловік вирішив домовлятися за гроші. Чули, за місце платять 300–500 доларів. Сусідка познайомила з жінкою, яка працює нянею. Вона завела до завідувачки. Та на папірці написала, що місце коштує п'ять тисяч гривень. Були приємно вражені, бо готувалися до більшої суми. Завідувачка сказала, що зможе нас прийняти в листопаді. Але вже в серпні зателефонувала, аби проходили медогляд. Знайшлося місце.

Зараз ви читаєте новину «Заплатили п'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути