четвер, 05 вересня 2019 09:35

"Не варті навіть паперу, на якому написані" - Супрун різко висловилась про ініціативи "регіоналів" і "Батьківщини"

"Не варті навіть паперу, на якому написані" - Супрун різко висловилась про ініціативи "регіоналів" і "Батьківщини"
Регіонали, кум Путіна і Юлія Тимошенко хочуть, щоби зміни на користь здоров'я українців "втратили чинність", - Супрун. Фото: з відкритих джерел

Представники партії "Опозиційна платформа — За життя" та "Батьківщина" намагаються нанести непоправну шкоду життям мільйонів українців. Для цього у Верховній Раді України вони зареєстрували два відповідні законопроекти. Пише колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Перший проект Закону - "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування" №1114 від 29.08.2019 року. Серед його авторів — Королевська, Шуфрич і Рабінович. Припинення дії цього закону означатиме скасування змін для 28 млн українців, які підписали декларації, для десятків тисяч лікарів і медсестер, які почали працювати в нових умовах із гідною оплатою праці, знищення незалежної Національної служби здоров'я України.

"Для агентів Кремля і "регіоналів" головною метою є підрив нацбезпеки та збереження можливості вручну контролювати потоки коштів платників податків", - говорить Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не збираємося зупинятися" - Супрун попрощалася з українцями

Другий законопроект "Про фінансове забезпечення охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні" № 1178 від 29.08.2019. Серед авторів — Юлія Тимошенко та Валерій Дубіль. Цей Закон пропонує впровадження обов'язкового медичного страхування. Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки "страхової медицини" — це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров'я українців і зберегти контроль над коштами платників податків.

"Дивним чином ідеї українських борців за "страхову медицину" збігаються саме з російською моделлю. Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг, - додає чиновниця. - Те, що називають "вікном можливостей" щодо законодавчих ініціатив у парламенті ІХ скликання, може дуже легко перетворитись на "вікно можливостей для покидьків". Депутати, які підтримають ці законопроекти, фактично підпишуть угоду про знищення чітких і прозорих гарантій у системі охорони здоров'я, а отже, свідомо нанесуть шкоду здоров'ю українців. У політичного керівництва держави і представників монобільшості має вистачити розуму цього не допустити. Адже добре відомо, що законопроекти ОПЗЖ і "Батьківщини" не варті навіть паперу, на якому вони написані".

Кабінет міністрів звільнив Уляну Супрун та Олександра Лінчевського з посад заступників міністра охорони здоров'я. Про це після засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Зараз ви читаєте новину «"Не варті навіть паперу, на якому написані" - Супрун різко висловилась про ініціативи "регіоналів" і "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути