Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2019 20:02

Нова влада прибрала міністерство ветеранів

На своєму першому засіданні депутати Верховної Ради обрали нового міністра з питань ветеранів російсько-української війни та об'єднали його з міністерством окупованих територій і тимчасово-переміщених осіб.

Цю посаду займатиме Оксана Коляда більш відома за дівочим прізвищем Гаврилюк, її, в якості кандидатки запропонував "Рух ветеранів України", повідомляє Новинарня.

Відтепер її посада називатиметься міністр з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Сама новоспечена пані міністр була здивована об'єднанням цих, по суті різних, міністерств.

"Я не зовсім розумію, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями з інколи протилежними потребами. Усвідомлюю, що для держави обидва напрямки є пріоритетними. У мене немає готової відповіді – як ми це зробимо. Але одне знаю точно, я – кандидат від ветеранського руху, і вирішувати ми все маємо разом. Мені потрібен час на розуміння і допомога однодумців", – написала Коляда на своїй сторінці в Facebook.

Автор: Скріншот
  Реакція міністерки на своє призначення
Реакція міністерки на своє призначення

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ДНР хочуть провести обмін полоненими

Олександр Войтко, активіст "Руху ветеранів України" та координатор ГО "Спілка ветеранів війни з Росією" теж не задоволений цим призначенням.

"Президент не дотримався слова і, фактично, ліквідував Міністерство у справах ветеранів. Замість нього мають створити щось принципово інше, з іншим колом відповідальності й функціоналом. Міністра Оксану Коляду поставили перед фактом за кілька годин до голосування. Це щоб ви розуміли механізм ухвалення рішень у "Слузі народу", – заявив Войтко, який є учасником бойових дій та одним з організаторів Маршу захисників України.

Він нагадав, що на Міжнародному волонтерському і ветеранському форумі "Там, де ми — там Україна!" президент Володимир Зеленський обіцяв не знищувати міністерство за справ ветеранів.

"Ми чекаємо від вас кандидатуру, бо я не хочу сам її обирати. Хочу, аби ви запропонували цю людину, яка дійсно є авторитетом та може очолити відомство", – сказав тоді президент, звертаючись до ветеранів.

Автор: Новинарня
  Верховна Рада України призначила нового міністра з питань ветеранів російсько-української війни
Верховна Рада України призначила нового міністра з питань ветеранів російсько-української війни

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для військових з'явилась нова нагорода

Новообрана пані міністр народилася в місті Волочиськ на Хмельниччині. Вона більш відома за своїм дівочим прізвищем Гаврилюк.

До призначення МінветТОТіВПО була заступником міністра в справах ветеранів російсько-української війни Ірини Фріз.

Має звання полковника та статус учасника бойових дій.

У 2007 році закінчила Львівський інститут внутрішніх справ спеціальність "правознавство", а згодом отримала диплом магістра у в Львівському держуніверситеті внутрішніх справ.

Війну зустріла будучи у відомстві Арсена Авакова.

З 2015-2017 роки Оксана Коляда очолювала управління комунікації та преси Міністерства оборони України. У 2016 році пішла у громадський сектор і заснувала курси для журналістів, які працюють в зоні проведення АТО. Відповідала за процес створення регіональних військових пресцентрів в Авдіївці, Сєвєродонецьку.

На Житомирщині брала участь у створенні реабілітаційного центру для ветеранів російсько-української війни – в рамках проєкту "Нові лідери".

Кандидатури на керівні посади в парламентських комітетах затвердила підготовча депутатська група.

Рішення ухвалили на засіданні групи

Зараз ви читаєте новину «Нова влада прибрала міністерство ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути