середа, 28 серпня 2019 20:23

НАБУ заважає Україні стягнути гроші з Коломойського за Приватбанк - експерт

НАБУ заважає Україні стягнути гроші з Коломойського за Приватбанк - експерт
Сергій Фурса: ситуація з Приватбанком є ​​червоною лінією, перейти яку означає втратити підтримку всього західного світу. Фото: ukrinform.ua

Приватбанк і держава Україна пішли до Суду Лондона, щоб компенсувати втрати країни і платників податків від діяльності Коломойського. Але українські правоохоронні органи заважають цьому процесу.

Пише інвестиційний банкір Сергій Фурса в Фейсбуці.

"Згідно зі звітом Кролл, Коломойський вивів з Приватбанку 5,5 млрд доларів. Держава логічно намагається повернути ці гроші. Заморозити активи Коломойського логічно. Це вже зроблено. А далі отримати їх і продати на відкритому аукціоні. Ці виконані юридичної командою, яку найняв Приватбанк.

НАБУ приходить розслідувати в Приватбанк. І НАБУ розслідує, чому Приватбанк найняв хороших юристів для суду в Лондоні. За рішенням українського суду, звичайно. Яке стало результатом позову двох депутатів, що мають ніжні почуття до Коломойсому", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизельне паливо Укрзалізниці постачатиме фірма, пов'язана з Коломойським

За його словами, і прокуратура раніше, і НАБУ тепер з постійністю грають на стороні колишніх власників Приватбанку.

"Діють проти держави. І прокуратура і НАБУ давно повинні були і почати і закінчити розслідувати виведення коштів з Приватбанку. Благо, там ніхто особливо не ховався.
Було б логічно, але логіку в силових органах України знають погано. І колишній менеджмент Приватбанку, тепер шановні люди і навіть деякі борються з рейдерством. І акціонери повернулися. А НАБУ найбільше цікавить, як це банк посмів найняти юристів, щоб відстоювати інтереси держави у Високому суді Лондона. Що, до речі, самому цьому Суду не дуже допомагає. Але допомагає Коломойському" - пише Сергій Фурса.

Атака силовиків на керівництво Приватбанку за те, що воно відстоює інтереси держави, виглядати зовсім не випадковою, вважає він.

"Дуже наївно думати, що все це не помічають наші західні парнери, в тому числі з МВФ. Котрі чітко позначили, що ситуація з Приватбанком є ​​червоною лінією, перейти яку означає втратити підтримку всього західного світу. І кредити МВФ. Та й взагалі будь-які кредити, крім російських. І коли НАЗК приходить шукати корупцію у глави НБУ, офіційно і давно, а головне законного і прозорого, мільйонера, і коли НАБУ атакує юристів Приватбанку - це все ланки одного ланцюга", - додає експерт.

72% загальної суми кредитів Приватбанк видав компаніям, які пов'язані з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ заважає Україні стягнути гроші з Коломойського за Приватбанк - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути