Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2019 13:31

Рейдери атакують американського інвестора на Закарпатті - ЗМІ

Рейдери атакують американського інвестора на Закарпатті - ЗМІ
Компанія Avellana Gold побудувала на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство

Рейдери під прикриттям Господарського суду Закарпатської області та Верховного суду України намагаються захопити Мужіївські поліметалічні родовища на Закарпатті, інвестором якого є американська компанія.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу "Еспрессо".

Журналісти з'ясували, що після того, як американський інвестор - компанія Avellana Gold - побудував на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство, його знову почала атакувати фірма Gofer Mining PLC. Власники фірми-рейдера приписують собі відношення до відомого банку Barclays і британської королівської сім'ї. Однак голова Британсько-української торгової палати Бейт Томс у коментарі "Еспрессо" спростував цю інформацію та заявив, що "не існує жодного доказу: лист, свідоцтво банкіра Barclays, будь-якого члена королівської сім'ї", причетних до Gofer Mining PLC і запевнив, що це обман.

Журналісти з'ясували, що реальними засновниками рейдерської фірми Gofer Mining PLC є одіозні особистості. Це Олександр Маштепа, який, за повідомленнями ЗМІ, раніше міг брати участь у рейдерській атаці столичного універмагу "Україна", депортований із Польщі через загрозу національній безпеці представник російських спецслужб Сергій Гаврилов, який змінив прізвище на Колпиди, і прихильник сепаратистів Донбасу Дмитро Зайцев, внесений до бази центру "Миротворець". Позови, внесені цими особами до Господарського суду Закарпатської області, на їхню користь задовольняє суддя Оксана Ремецьки, йдеться в сюжеті.

Генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Сэвэдж заявив, що корумповані судді та рейдери в змові та працюють проти його компанії. Сэвэдж назвав Gofer mining "досвідченою групою злочинців", які мають на меті нашкодити Avellana Gold. Американський інвестор звернувся до всіх, хто робить спроби захоплення підприємства: "Вам не сховатися. Ми вас ідентифікуємо та викриємо ваші дії у будь-якому куточку світу".

Зараз ви читаєте новину «Рейдери атакують американського інвестора на Закарпатті - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути