Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 07:51

Заступника міністра затримали за хабар

14 серпня працівники Служби безпеки України й Національного антикорупційного бюро затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб 53-річного Юрія Гримчака. Схопили близько 21:40 біля супермаркету на столичному Подолі.

Гримчака та його помічника звинувачують в отриманні $1,1 млн хабара — 28 млн грн. Гроші нібито вимагали від підприємця за вплив на суди й чиновників Мінкультури. $480 тис. того ж вечора вилучили в автомобілі помічника.

"Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад мільйоном доларів мого колишнього помічника й депутата Юрія Гримчака, — написав у соціальній мережі генпрокурор 54-річний Юрій Луценко. — Соромно за нього. Але це наочно показує, що в ГПУ — закон один для всіх".

Юрій Гримчак працює заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з березня 2017-го. Був народним депутатом у Верховній Раді 6-го скликання від Блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Вимагав звільнити Юрія Луценка, коли того 2012-го засудили до чотирьох років за перевищення службових повноважень і нецільове використання державних коштів на посаді міністра внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Заступника міністра затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути