Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2017 05:23

Дослідники: Facebook завдає шкоди

Дослідники: Facebook завдає шкоди
Соцмережі наносять шкоду. Фото: РБК

Переглядання новин у соціальній мережі Facebook може заподіяти людині шкоди.

У статті "Важке запитання: чи може час, проведений в соцмережі, заподіяти нам шкоду", дослідники Facebook Девід Гінзберг і Мойра Бурке прийшли до висновку, що пасивне гортання новинної стрічки може бути несприятливим для психічного здоров'я людей. "Загалом, коли люди проводять багато часу за пасивним поглинанням інформації ... вони згодом відчувають себе гірше ", - йдеться в статті.

Як приклад наводиться експеримент, який проводився серед студентів Мічиганського університету. Одних попросили протягом десяти хвилин читати новинну стрічку, а інших - розміщувати пости і листуватися з друзями. Настрій студентів з першої групи до кінця дня було гірше, ніж у учасників другої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили приголомшливі результати написання радіодиктанту єдності

Також у людей, які "переходили по посиланнях в чотири рази більше, ніж середньостатистичний користувач, або лайкали пости в два рази більше середнього", душевний стан був гірший.

Дослідники Facebook висунули припущення, що "читання про інших людей онлайн може привести до негативних соціальних порівнянь". Тим не менш, компанія закликає користувачів проводити в Facebook більше часу, наприклад, спілкуватися зі старими друзями, базікати в невеликих групах або обмінюватися контентом безпосередньо з друзями - на думку дослідників, це може зробити користувачів щасливіше.

Facebook - найбільша соціальна мережа в світі і однойменна компанія (Facebook Inc.), що володіє нею. Була заснована 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом і його сусідами по кімнаті під час навчання в Гарвардському університеті - Едуардо Саверіном, Дастіном Московіцем і Крісом Хьюзом.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники: Facebook завдає шкоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути