середа, 16 лютого 2011 08:57

У Херсоні безпритульних собак розстрілюють з вогнепальної зброї

У Херсоні безпритульних собак розстрілюють з вогнепальної зброї

У Херсоні невідомі вбили близько сотні безпритульних тварин. Експерти з'ясували - стріляли з вогнепальної зброї, забороненої для відстрілу тварин у межах міста.

Комунальники заявили, що вони тут ні до чого. За їхніми словами, іще кілька місяців тому в підприємства, що регулює кількість бездомних собак, вилучили ампули дитиліну, за допомогою яких убивали непотрібних тварин.

Люди твердять, у ніч проти 9-го лютого люди чули постріли, а потім бачили машину, що вивозила трупи тварин. Наступного дня, кажуть жителі, бродячих псів на вулицях поменшало. Та залишилися сліди крові.

Мешканці одного з будинків викликали міліцію. Правоохоронці кажуть - свідків стрілянини не знайшли, а комунальні служби офіційних заявок на відстрілювання не отримували.

Одного пораненого песика люди знайшли у сміттєпроводі. Захисники тварин віднесли його до лікарні. Що поранення вогнепальне, підтвердили кілька ветеринарних клінік.

Відстрілювати безпритульних тварин із вогнепальної зброї в межах населених пунктів заборонено.

У той же час скарги міщан щодо нападів псів отримують ледь не щодня - кажуть комунальники. Проте реагувати на них не можуть - кілька місяців тому в підприємства, що відстрілює собак, вилучили препарат, яким присипляли тварин.

Цього року на регулювання кількості безпритульних тварин у місцевому бюджеті виділено 150 тисяч гривень. Бродячих тварин будуть відловлювати. Агресивних та хворих - знищувати, решту – стерилізувати і відпускати. Хто ж тиждень тому розстріляв близько сотні собак – досі не з'ясували.

Нагадаємо, з 14 лютого ветеринарні лікарі оголосили всеукраїнський страйк через заборону використання кетаміну: на період страйку всі ветклініки України відмовляться від проведення оперативних втручань на тваринах.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні безпритульних собак розстрілюють з вогнепальної зброї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути