середа, 09 лютого 2011 08:22

На Донеччині ліквідували два конвертаційних центри з обігом 1 млрд грн

На Донеччині ліквідували два конвертаційних центри з обігом 1 млрд грн

Незаконну діяльність двох конвертаційних центрів з обігом 1 мільярд гривень на Донеччині припинили місцеві правоохоронці під час реалізації оперативних матеріалів.

Про повідомляє ІМК з посиланням на прес-службу ГУ МВС області.

До складу так званих "конвертів" входили більше 30 фіктивних суб'єктів підприємництва, обіг коштів на розрахункових рахунках яких становив близько 1 мільярда гривень у рік. Один із цих центрів надавав послуги з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку і мінімалізації податкових зобов'язань підприємствам 3 областей України: Київської, Донецької та Луганської.

Організатори другого свою злочинну діяльність вели прямо в одному з комерційних банків Донецька, де безпосередньо зберігали й видавали незаконно переведені у готівку кошти. У рамках слідчих дій правоохоронцями проведено більше 50 обшуків, під час яких вилучені печатки, документи, чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність, а також гроші в сумі більше 8 мільйонів гривень і цінні папери (векселя), які використовувалися для переведення безготівкових коштів у готівку, на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

На розрахункових рахунках підконтрольних даним конвертаційним центрам фіктивних підприємств арештовано більше 20 мільйонів гривень. Наразі за фактами здійснення посадових злочинів і фіктивного підприємництва порушено ряд кримінальних справ. До відповідальності притягуються 8 організаторів двох конвертаційних центрів, у числі яких і посадові особи комерційних банків.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині ліквідували два конвертаційних центри з обігом 1 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути