Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 10:15

Семикласниця Марія Щуренко померла на уроці фізкультури

Автор: фото з сайта www.vkontakte.ru
  14-річна Марія Щуренко, за попередньою версією, померла від набряку легень
14-річна Марія Щуренко, за попередньою версією, померла від набряку легень

4 лютого в столичній школі №219 померла 14-річна Марія Щуренко із 7-В. На третьому уроці вона з іншими учнями складала норматив із човникового бігу. Обмежень щодо фізичних навантажень не мала. Знепритомніла.

— Пробігла кілька кругів і впала, — згадує її однокласниця Дарія. — Учитель підняв її та положив на мати, штучне дихання робив. Батьки приїхали. Мама обнімала й цілувала.

Лікарі констатували смерть. Тіло забрали на розтин, уроків фізкультури більш не проводили.

— Кажуть, "скора" дуже довго їхала, — розповідає киянка Валентина, яка живе неподалік школи. — Якби приїхала швидше, може, її спасли би.

За попередньою версією, дівчина померла від набряку легень.

Марія з матір'ю жила у 9-поверхівці по вул. Лайоша Гавро, 9д, що за 600 м від школи. Батько мешкав окремо, доньку навідував. Сусіди кажуть, водив її до лікарів, бо мала хворий шлунок.

Ховали дівчину в неділю, 6 лютого. О 10.00 біля будинку збираються сусіди, родичі, класний керівник, підходять директор школи та однокласники. Загалом кількасот людей. Говорити про загибель не хочуть.

— Девочка была изумительная. Она приходила ко мне заниматься английским, — плаче репетитор Ірина. — Мы с ней дружили прекрасно. Я была как ее взрослая подружка. Все винят учителя, но если бы это случилось на улице?

Біля під'їзду чергують дві машини "швидкої", стоять автобуси ритуальної служби з чорними стрічками.

— Завжди була така радісна, — зітхає сусідка. — Любила танцювати, хотіла на гурток ходить. І фотографуватися дуже любила.

За годину жалобна процесія від'їжджає до села Хотянівка Вишгородського району Київщини. Померлу ховають на тамтешньому кладовищі.

У соціальній мережі "ВКонтакте" друзі Марії зробили прощальний відеоролик із фотографіями. Підписали його: "Сначала тоже было все хорошо. Но тут случилось то, чего не ожидал никто. Все в шоке сбежались к спортивному залу. Ее время закончилось, нету ее. Все будут помнить ту радость, которую она излучала. Дай Боже, чтоб в рай попала она и потом улыбнулась оттуда она. Машунь, ты навсегда останешься в наших сердцах".

Деталі смерті учениці з'ясовує спеціальна комісія з міської адміністрації.

— Школярку ніхто не змушував бігати, — каже 7 лютого міністр освіти й науки України Дмитро Табачник. — Норматив здають лиш ті, хто хоче брати участь у змаганнях.

Зараз ви читаєте новину «Семикласниця Марія Щуренко померла на уроці фізкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути