Ексклюзиви
субота, 29 січня 2011 16:59

"Ситуація складається так, що Алієв у "Динамо" не повернеться" - Смородська

"Ситуація складається так, що Алієв у "Динамо" не повернеться" - Смородська

Президент московського "Локомотива" Ольга Смородська прояснила ситуацію навколо можливого переходу українського півзахисника Олександра Алієва. Відповідну заяву розміщено сьогодні на офіційному сайті російського клубу.

"З великим здивуванням прочитала сьогодні інтерв'ю президента київського "Динамо" Ігоря Михайловича Суркіса про відсутність прогресу в переговорах по футболісту Олександру Алієву. Дійсно в останні два тижні переговори між киянами і "Локомотивом" не ведуться взагалі. Однак причини цього знаходяться за межами компетенції нашого клубу", - відзначає вона.

"Відповідно до документів права на цього футболіста перейшли до "Локомотива" ще в минулому році, після виплати першого траншу київськиму "Динамо". За договором з українським клубом, наступний транш у розмірі 2 мільйони євро ми повинні перевести на його рахунок до 15 березня . Що стосується решти суми, то термін її оплати - зовсім не квітень, як заявляє Ігор Михайлович, а серпень 2011 року", - розповідає Смородська.

За її словами, всі зобов'язання, так само як і всі виплати за контрактом Алієва, "Локомотив" має намір здійснити, і гроші на ці витрати закладені в бюджет на 2011 рік.

"Проте це зовсім не означає, що зараз наш клуб не може здати його в оренду або продати третьому клубу - ще раз повторюся, права на нього перейшли до нас ще в минулому році після виплати киянам першої частини трансферної суми. Якщо у юристів київського "Динамо" є інша думка з цього приводу, то ми можемо з'ясувати дане питання в суді", - підкреслила вона.

Президент "Локомотива" вважає "дивною" переговорну позицію керівництва "Динамо" з питання з Алієвим.

"З одного боку, кияни не заявляють про інтерес до футболіста Алієва. У єдиній розмові, який був у мене з президентом українського клубу, він однозначно дав зрозуміти, що в послугах футболіста київське "Динамо" не дуже зацікавлене. А з іншого боку, український клуб не проти отримати гравця безкоштовно. І саме такий варіант, на думку президента "Динамо", розглядається як зближення позицій", - пояснює вона.

"Для "Локомотива" ж це на практиці означає, що півзахисник провів у нас сезон на правах оренди, яка коштувала клубу 4 мільйони євро. Це, щонайменше, нерозумно, а робити дурниці "Локомотив" не має наміру", - продовжує Смородська.

"Поїде Алієв в оренду в інший клуб, або ми продамо права на нього - на даній стадії переговорів ситуація складається так, що в київське "Динамо" він не повернеться. Але в тому, що поки ці переговори проходять мляво і непродуктивно, провини "Локомотива" немає", - підкреслила вона.

За матеріалами РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація складається так, що Алієв у "Динамо" не повернеться" - Смородська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути