Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 15:11

Янукович і прем'єр Туреччини зробили перший крок до скасування віз

Янукович і прем'єр Туреччини зробили перший крок до скасування віз

Україна і Туреччина домовилися про початок роботи зі скасування візового режиму.

Про це під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом заявив президент України Віктор Янукович.

"Ми домовилися розпочати процес щодо скасування візового режиму", - сказав український лідер.

У свою чергу, прем'єр-міністр Туреччини висловив надію, що переговори з цього питання будуть завершені "якомога швидше".

При цьому він зазначив, що підготовка угоди щодо скасування візового режиму буде йти паралельно з підготовкою угоди про реадмісію.

"Ми будемо розвивати це питання (скасування візового режиму - ред.) паралельно з угодою про реадмісію і нам необхідно якомога швидше завершити всі переговори з цього приводу", - сказав Ердоган.

Турецький прем'єр також висловив надію, що до кінця року буде підписано угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

"Я думаю, угоду про вільну торгівлю ми швиденько проведемо через наш парламент і вже в цьому році будуть поставлені всі необхідні підписи. Звичайно, наше бажання - зробити все це синхронно з України", - сказав він.

Нагадаємо, що на сьогоднішній вартість турецької візи для українців складає 30 доларів. Термін дії візи складає три місяці.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович і прем'єр Туреччини зробили перший крок до скасування віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути