Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 19:58

Данилишин переконує, що доведе свою невинуватість

Данилишин переконує, що доведе свою невинуватість

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин має намір довести свою правоту і повернутися в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо "Свобода" після того як був випущений на свободу за рішенням міського суду столиці Чехії.

"Я завжди мав намір повертатись в Україну. Я думаю, що я доведу свою правоту і свою невинність щодо звинувачень, які проти мене висловлені", - заявив він.

"Те, що проти мене звинувачення безпідставні, випливає з чинного законодавства, прийнятого в Україні, яке діяло в період 2008-2010 років", - заявив він.

Данилишин вважає, що він, як міністр економки "не порушував законодавство і завжди був законопослушним громадянином".

"Те, що порушено проти мене є, на мій погляд, політичним звинуваченням і переслідуванням за мої політичні переконання, які я висловлював, будучи міністром економіки", - заявив колишній чиновник.

Данилишин уточнив, що надання йому політичного притулку в Чехії є "важливий політичний крок для забезпечення захисту особи, яка потребує такого міжнародного захисту".

Він уточнив, що "коли до теперішніх не пред'являються такі ж самі звинувачення, як до колишніх урядовців, то це вже явно кличе на якусь політичну підставність і виглядає, як політичний інтерес до колишньої влади".

"Я відчуваю, що Чехія вже, враховуючи те, що вона є членом Європейського Союзу, дійсно на своїх теренах утверджує принципи міжнародного права, принципи демократії, і я б хотів, щоб ближчим часом такі самі принципи свободи і демократії буди і в нас, в Україні. На жаль, зараз я цього сказати не можу", - заявив Данилишин.

Колишній міністр вважає, що надання йому політичного притулку є цілком зрозумілим.

"Якщо я був на посаді міністра економіки, то, відповідно до закону "Про Кабінет міністрів", посада міністра взагалі є політичною. І те, що я був політичним діячем, це однозначно", - заявив Данилишин.

Колишній чиновник уточнив, що має намір жити в Празі і займатися "науковою діяльністю, діяльністю в галузі економічної політики, діяльністю в галузі міжнародної економіки".

Нагадаємо, 13 січня "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката Данилишина Марину Махіткову повідомило, що Данилишин отримав політичний притулок у Чехії. Таке рішення затвердило Міністерство внутрішніх справ Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин переконує, що доведе свою невинуватість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути