Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 11:39

Міліція допитує понад 100 учасників податкового Майдану

Міліція допитує понад 100 учасників податкового Майдану

Правоохоронні органи з певною періодичністю викликають на допити понад 100 учасників акції протесту підприємців на Майдані.

Про це заявив координатор податкового Майдану Олександр Данилюк.

"Це справжні репресії і нічого спільного з правосуддям не мають", - заявив він.

За словами Данилюка, кримінальні справи, зокрема, порушені за фактом перекриття транспортних шляхів і доріг, умисного знищення або пошкодження майна та пошкодження автомобіля.

Данилюк повідомив, що в четвер на допит був викликаний Роман Федчук. Протримавши більше шести годин, міліція відпустила його на підписку про невиїзд.

Пізніше Федчук повідомив, що співробітники міліції прийшли до нього додому рано вранці і відвезли "прямо з ліжка". Його затримали за ст.194 ч.1 "умисне знищення або пошкодження майна в особливо великих розмірах", за цією статтею загрожує або штраф, або до чотирьох років за ґратами. Ймовірно, справа пов'язана з пошкодженням плитки на площі.

"На завтра вже мене викликають", - сказав Данилюк, уточнивши, що слідчий навіть не вважав за потрібне повідомити, в якій справі його викликають і у ролі кого - ще свідка чи вже обвинуваченого.

Зайвим свідченням того, що влада розв'язала справжній терор проти активістів податкового майдану, Данилюк вважає і затримання членів всеукраїнського об'єднання "Тризуб".

"Всі ті хлопці, які були активними учасниками, хто охороняв наметове містечко, хто був координатором протестних акцій - всі затримані", - сказав Данилюк.

У зв'язку з цим єдиним способом зупинити репресії підприємці бачать проведення акції протесту 17 січня під стінами Адміністрації президента.

Нагадаємо, в грудні минулого року Міністерство внутрішніх справ порушило проти підприємців кримінальну справу за фактом пошкодження гранітної плитки під час несанкціонованого встановлення наметового містечка на Майдані в центрі Києва.

Також повідомлялось, що оголосили в розшук шістьох активістів податкового Майдану.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Міліція допитує понад 100 учасників податкового Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути