понеділок, 10 січня 2011 14:16

Томенко хоче розібратися, чому вкоротили гімн України

Томенко хоче розібратися, чому вкоротили гімн України

Віце-спікер Микола Томенко звернеться до Генпрокуратури з вимогою дати оцінку щодо наруги над державним гімном України на кількох телеканалах.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок.

Як пояснив нардеп, з новорічної трансляції гімну України на кількох каналах зникли рядки "згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці".

"Крім жартів, хочу сказати – наруга над державними символами України і, зокрема, над гімном, караються терміном до 3 років ув'язнення", - сказав він.

"Я хочу у прокуратури дізнатися, хто дав вказівку змінити офіційний текст гімну, який передбачений Конституцією України, де це чорним по білому написано", - додав Томенко.

"Я не знаю, може, треба новий гімн. І, може, на гімн Генпрокуратури "Мурка" може претендувати на гімн України. У мене допитувалися, чому б не "Владимирский централ", але нема української прив'язки", - зазначив також він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Томенко хоче розібратися, чому вкоротили гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути