Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 08:33

Андрухович про Януковича: "Це пародія на Путіна"

Андрухович про Януковича: "Це пародія на Путіна"

Письменник Юрій Андрухович розчарований політикою Віктора Януковича та називає його пародією на російського прем'єра Володимира Путіна.

Про це він сказав у інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Rundschau, повідомляє Німецька хвиля.

"З політичної точки зору, Україна сьогодні не є європейської країною. Ми знову десь у Євразії. Перспективи погані. Можновладці повторюють мантру про європейську інтеграцію, але в реальності вони роблять дещо зовсім інше", - зазначив Андрухович.

Письменник радить Європейському Союзу "скористатися риторикою правлячої групи, щоб здійснювати тиск" і "поводитися з Україною як з Білоруссю".

На запитання, чи є президент Янукович українським Путіним, який "стабілізує Україну" за прикладом Росії, Андрухович відповів: "Путін елегантний, хитрий, спортивний, сексапільний".

"Янукович – це пародія на Путіна. Але він хоче скопіювати ідеї вертикалі влади та так званої суверенної демократії. Свобода слова існує як і в Росії лише в інтернеті, юстиція повністю втратила самостійність", - додав він.

Оцінюючи перший календарний рік президентства Януковича, Андрухович зазначив, що чинна влада виправдала його найгірші сподівання.

"Я очікував режиму а-ля Кучма, але сталося гірше. Янукович та його соратники не мають зв'язку з Україною. Країна для них – лише інструмент, щоб ставати ще багатшими та впливовими... Україна наближається до статусу держави, яка не відбулася", - сказав він.

"Єдина надія полягає в тому, що для можновладців залишається важливою західна перспектива. У них банківські рахунки на Заході й вони хочуть проводити відпустки на Сардинії. Саме на це треба тиснути", - вважає Андрухович.

Відзначимо, що письменник вже не вперше критикує президента Віктора Януковича. Він також різко висловлювався на адресу екс-глави держави Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Андрухович про Януковича: "Це пародія на Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути