середа, 05 січня 2011 14:34

Суд не задовольнив скаргу Луценка. Екс-міністр залишиться у СІЗО

Суд не задовольнив скаргу Луценка. Екс-міністр залишиться у СІЗО

Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляцію адвоката Юрія Луценка Ігоря Фоміна щодо зміни запобіжного заходу й залишив екс-міністра внутрішніх справ під вартою.

"Луценко давав письмове зобов'язання з'являтися за викликом слідчих, але намагався уникнути цього", - зачитав головуючий суддя.

Він розповів кілька випадків, коли Луценко не з'являвся на допити до Генпрокуратури, зокрема 14 грудня.

"Але провів прес-конференцію та оприлюднював матеріали справи, оголошував імена свідків, тим самим вчинивши психологічний тиск на них, а також самовільно покинув кабінет слідчого, при цьому словесно образивши його. Враховуючи все це, суд вважає можливим погодитися із Печерським судом і не вбачає підстав взяти Луценка на поруки", - виголосив суддя.

На цю заяву депутати відповіли вигуками "Ганьба" та "Судилище донецьких холуїв", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Присутня у залі суду лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко порадила слідчому Сергію Войтенку зняти тризуб, пришпилений на лацкані його піджака.

"Те, що у вас є тризуб... Ви його знімайте, коли йдете на роботу. Ще б на лоба його начепили", - сказала вона.

Як повідомлялося, 27 грудня Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Луценка у вигляді арешту через те, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд". У Генеральній прокуратурі зазначили, що Луценко і його водієві Леоніду Пріступлюку 13 грудня пред'явлено остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів. Крім того, проти Луценка порушено ще одну кримінальну справу за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу України (перевищення влади і зловживання службовим становищем).

Луценко переведений із СІЗО СБУ до Лук'янівського СІЗО № 13.

Зараз ви читаєте новину «Суд не задовольнив скаргу Луценка. Екс-міністр залишиться у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути