Ексклюзиви
понеділок, 27 грудня 2010 10:37

Ходорковського і Лебедєва визнали винними: обом загрожує по 14 років

Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський і колишній керівник "МЕНАТЕПу" Платон Лебедєв визнані винними. Про це йдеться у вироку, оголошення якого в Хамовницькому суді почав головуючий суддя Віктор Данілкін.

Ходорковський і Лебедєв звинувачуються в розкраданні чужого майна у великому і особливо великому розмірі та його легалізації. Держзвинувачення попросило для обох по 14 років позбавлення волі, пише Lenta.ru.

Між тим, за епізодом, пов'язаним з розкраданням акцій "Томскнефть-ВМК", кримінальне переслідування проти підсудних припинено. Причиною припинення стало закінчення строку давності.

Оголошення вироку Ходорковському і Лебедєву розпочалося вранці в понеділок, 27 грудня. Незабаром після початку оголошення із залу суду попросили залишити представників преси. Одночасно була припинена онлайн-трансляція засідання.

На даний момент Данілкін зачитує описово-мотивувальну частину вироку, оголошення якої займе найбільше часу. Після буде представлена резолютивна частина.

Між тим, ИТАР-ТАСС повідомляє, що Ходорковський і Лебедєв визнані винними в розкраданні нафти у видобувних компаній і в легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

На думку Хамовницького суду, бізнесмени "вчинили розкрадання чужого майна, діючи в складі групи осіб за попередньою змовою і з використанням свого службового становища".

Ходорковський і Лебедєв звинувачуються в розкраданні 218 мільйонів тонн нафти.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковського і Лебедєва визнали винними: обом загрожує по 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути