Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 11:39

Опозиція обурена - Пшонка прислав у Раду неговіркого заступника

Опозиція обурена - Пшонка прислав у Раду неговіркого заступника

Замість генерального прокурора Віктора Пшонки звітувати до парламенту про бійку 16 грудня прийшов його заступник Євген Блажівський.

Він декілька разів ухилявся від відповіді на запитання депутатів, чому не прийшов генпрокурор. Блажівський так і не пояснив, чому Пшонка не прийшов до сесійної зали, хоча парламентарії наполягали саме на його присутності. Натомість він заявляв, що прокуратура в рамках кримінальної справи розбереться з фактами і обставинами тих подій.

Народний депутат від НУ-НС Роман Зварич передав Блажівському підписані членами його фракції заяви з приводу порушення кримінальної справи щодо окремих осіб, які били депутатів від БЮТ.

"Я у цій залі вже 12 років. Але більш ганебного виступу ще не чув", - сказав він заступнику генпрокурора.

У свою чергу "нунсівець" Анатолій Гриценко обурився тим, що Блажівський не назвав жодного прізвища депутатів від Партії регіонів, які 16 грудня побили "бютівців".

"Прокуратура боїться бандитів? Так і скажіть... Зараз прокуратура стає на їхній захист. Зупиніться!", - наголосив він. Опозиція зустріла ці слова оплесками.

У свою чергу заступник генпрокурора пояснив, що не може називати прізвищ поки не з'явиться відповідне рішення суду.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець повідомив, що прокуратура порушила кримінальну справу проти "бютівців" за фактом перешкоджання діяльності народних депутатів, тобто за блокування трибуни.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Опозиція обурена - Пшонка прислав у Раду неговіркого заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути