Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 04:45

"Регіонали" організували побоїще у Верховній Раді

Автор: фото: REUTERS/Sergey Svetlitsky
  Народні депутати від Партії регіонів б’ють стільцями та кулаками ”бютівців” у президії Верховної Ради 16 грудня
Народні депутати від Партії регіонів б’ють стільцями та кулаками ”бютівців” у президії Верховної Ради 16 грудня

Близько 30 "бютівців" у четвер заблокували президію парламенту. Підперли двері стільцями. Під вечір ручки інших дверей зв'язали металевими цепами. У залі розвісили плакати: "Руки геть від Тимошенко!". Вимагають закрити кримінальну справу проти Юлії Тимошенко. Вони не дали депутатам провести засідання в четвер.

Увечері 40 "регіоналів" прориваються до президії. Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський із силою рве на себе двері. Розірвати цепи йому не вдається. Тому "регіонали" заходять через двері спікера. Із ходу б'ють "бютівців". Першим починає Дмитро Саламатін.

— А-ну, бля, суки! — кричить і проривається в тил "бютівців".

Михайло Волинець із БЮТ намагається його затримати, а Андрій Павловський безперешкодно пропускає. У голову Волинця летить стілець. "Бютівці" відступають на кілька кроків, деякі спускаються з президії до зали.

Найзапекліше б'ється "регіонал" Петро Цюрко. За півхвилини лівою рукою ззаду наносить щонайменше 11 ударів Василю Кравчуку. Правою тримає його за піджак аби не вирвався. Встигає дати в ніс Волинцю. Той падає, і вже знизу намагається руками дотягнутися до шиї Цюрка. Отримує від нього ще кілька ударів в обличчя. У тисняві намагається знайти безпечне місце "бютівець" Юрій Гнаткевич. Прикриває голову руками та присідає в кутку за національним прапором.

Заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заспокоює Цюрка й той відпускає Кравчука, стоїть зціпивши кулаки та зігнувши руки в ліктях. Кравчук опирається на стіл. За півхвилини Цюрко відкритою долонею ще раз б'є Кравчука по щелепі.

"Регіонали" звільняють президію від "бютівців". Ельбрус Тедеєв і Дмитро Саламатін висмикують їх по одному з натовпу та передають із рук у руки Владиславу Забарському та лідеру фракції "Регіонів" Олександру Єфремову. Ті виштовхують їх у двері. Не чіпають тих, які виходять самі. Коли всіх витурили, "регіонали" збираються у президії та сміються, плескають один одного по руках.

— Мы пытались договориться с вами, перетереть, — кричить комусь у залі олімпійський чемпіон із вільної боротьби "регіонал" 36-річний Ельбрус Тедєєв. — Я лично никого и пальцем не тронул.

Він та Олександр Волков зривають плакати, які розвісили "бютівці".

Члени Партії регіонів завчасно готувалися до жорстокої бійки. З'їхалися за 2 год. до початку. Журналісти переказують, що близько 18.00 "регіонали"отримали телефоном наказ наступати. Йшли до зали щільною колоною, тупотіли.

— Із такими обличчями, як на охоту ходять, — кажуть свідки.

До лікарні завезли шістьох депутатів-"бютівців".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" організували побоїще у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути