Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 16:18

Контактні лінзи завдають шкоди здоров'ю

Контактні лінзи завдають шкоди здоров'ю

Американські медики обстежили понад мільйон людей і виявили, що носіння лінз у 10 разів підвищує ризик розвитку виразки рогівки.

Відбувається це тому, що люди носять лінзи, не знімаючи їх тижнями і навіть місяцями, і при цьому забувають, що очам потрібно давати відпочинок. Вдев'ятеро більшій небезпеці наражають себе заражені вірусом імунодефіциту.

Ще одна група ризику - молоді модниці, що користуються косметичними контактними лінзами.

Крім того, американські медики відзначають зростання числа випадків грибкових захворювань очей. Вони вражають здорових людей, що використовують м'які контактні лінзи.

Останнім часом число випадків важкого ураження очей, викликаних хвороботворним грибком, значно зросло. Грибок вражає рогівку ока, викликаючи спочатку ті ж симптоми, що і звичайний коньюктивіт.

Якщо природа захворювання не буде встановлена вчасно, хворий може втрати зір. Симптомами грибкового ураження рогівки ока є біль, роздратування, підвищена чутливість до світла, розмите зображення. Для того, щоб уникнути інфекції, медики радять власникам контактних лінз ретельніше дотримуватися правил гігієни очей, не використовувати лінзи і розчини для зберігання лінз з простроченим терміном придатності і негайно звертатися до лікаря при появі перших ознак очної інфекції.

Врач.тв

Зараз ви читаєте новину «Контактні лінзи завдають шкоди здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути