Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 10:04

Лайнер з українським екіпажем зазнав лиха біля берегів Антарктиди

Лайнер з українським екіпажем зазнав лиха біля берегів Антарктиди

Біля берегів Антарктиди потрапив у лихо круїзний лайнер Clelia II, серед членів екіпажу якого є громадяни України.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на РИА "Новости".

Як сказано в заяві Військово-морських сил Аргентини, яку передає Agence France-Presse, у лайнера Clelia II вийшов із ладу один із двигунів, а складні погодні умови не дозволяють екіпажу приступити до ремонтних робіт.

"Через поламку двигуна маневреність лайнера сильно обмежена", однак небезпеки для життя членів екіпажу й пасажирів немає, говориться в заяві ВМС Аргентини.

Лайнер Clelia II, який виконує туристичні круїзи біля берегів Антарктиди, вийшов у черговий рейс 30 листопада. Про проблеми з двигуном екіпаж судна повідомив береговим службам у вівторок, 7 грудня, коли корабель перебував у протоці Дрейка за 845 кілометрів від найпівденнішого міста на Землі - Ушуайя.

У протоці Дрейка, повідомляє AFP, у вівторок склалися вкрай складні погодні умови - шторм зі швидкістю вітру до 56 вузлів.

За даними AFP, усього на борту круїного лайнера перебувають 160 осіб. А РИА "Новости" уточнює, що з 50 членів екіпажу Clelia II третина - громадяни України й Латвії.

За даними російського агентства, у лайнера не лише пошкоджений двигун, але й ударом хвилі розбитий один із ілюмінаторів, а в трюм потрапила забортна вода. При цьому в повідомленні РИА "Новости" підкреслюється, що небезпеки затоплення судна немає, а життю людей, які перебувають на його борту, ніщо не загрожує.

Організатором круїзів на судні Clelia II є компанія Polar Cruises. На її сайті повідомляється, що шестипалубний лайнер, здатний прийняти на борт 100 пасажирів, був побудований у 1990 році й повністю реконструйований у 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Лайнер з українським екіпажем зазнав лиха біля берегів Антарктиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути