Ексклюзиви
субота, 20 листопада 2010 15:10

У Єгипті перекинувся автобус: 2 українців загинули, 2 - поранені

У Єгипті перекинувся автобус: 2 українців загинули, 2 - поранені

Двоє громадян України загинули і двоє поранені в результаті аварії автобусу в Єгипті, повідомляє Міністерство закордонних справ України (МЗС).

"За попередньою інформацією, водій автобуса заснув за кермом. В результаті ДТП двоє громадян України загинуло, двоє поранені. Є й інші жертви", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Він додав, що ДТП сталось за 120 км від Хургади в результаті втрати керування автобусом водієм. За його словами, дипломатичне представництво України в Єгипті продовжує й надалі з'ясовувати обставини інциденту, а також імена загиблих і постраждалих українців.

За даними російських ЗМІ, 9 туристів загинули (6 - на місці події, ще 3 померли в лікарні), і, за різними даними, від 36 до 42 постраждали в ДТП за участю автобуса в Єгипті. Троє загиблих - громадяни Російської Федерації. У списку постраждалих, який публікують єгипетські ЗМІ, значаться 35 осіб, серед них громадяни дев'яти країн: 2- людини з Росії, 5 - з Німеччини, по 2 - з України, Туреччини і Данії, по 1 - громадяни Грузії, Бельгії, Чехії і Єгипту. Поранені туристи були доставлені з місця ДТП в Хургаду. Вранці в суботу 36 з них, чий стан лікарі оцінили як стабільний, були переправлені в лікарні Каїра, в реанімації в Хургаді залишилися найсильніше постраждалі. В даний час гід-єгиптянин знаходиться при смерті.

За даними Ростуризму, в даний час йде робота з уточнення причин аварії, інформації про туроператорів і страхові компанії. За останніми даними, загинуло 7 осіб, питання про їхнє громадянство уточнюється. Всього кількість постраждалих склала 40 осіб.

Згідно з офіційними підрахунками, на єгипетських дорогах щорічно приблизно 8 тисяч осіб гинуть, а 32 тисячі — є постраждалими.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті перекинувся автобус: 2 українців загинули, 2 - поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути