Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2010 13:19

Автобуси обладнають обмежувачем швидкості та пасками безпеки

Автобуси обладнають обмежувачем швидкості та пасками безпеки
Автобуси міжміських та міжнародних маршрутів мають бути обладнані обмежувачем швидкості, а пасажирські сидіння - пасками безпеки.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Міністр наголосив на необхідності посилити увагу до технічного стану рухомого складу пасажирського автотранспорту загального користування. Адже, як свідчить аналіз причин ДТП, 97% усіх пригод скоюється внаслідок порушення Правил дорожнього руху: порушення правил маневрування, перевищення швидкості, несправність транспортного засобу, виїзд на смугу зустрічного руху тощо.

К.Єфименко заявив, що нагальною потребою є проведення спільного з Департаментом ДАІ МВС засідання для проведення скоординованої інформаційно-аналітичної роботи по вивченню причин ДТП, особливо тих, що призвели до тяжких наслідків, та важелів впливу по їх недопущенню.

Державтотрансадміністрації також доручено спільно з Головавтотрансінспекцією та обласними, Київською та Севастопольскою міськими адміністраціями до 20 грудня 2010 р. здійснити моніторинг виданих паспортів регулярних автобусних маршрутів, які проходять через залізничні переїзди, які не обладнані переїзною сигналізацією та автоматичними шлагбаумами на всю ширину в обох напрямках руху, та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності причетних посадових осіб.

Раніше повідомлялося, що Міністерство транспорту і зв'язку України ініціювало кримінальну відповідальність за порушення правил проїзду залізничних переїздів.

РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Автобуси обладнають обмежувачем швидкості та пасками безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути