пʼятниця, 15 жовтня 2010 10:00

У Чехії стає менше українців

У Чехії стає менше українців
Українські заробітчани залишають Чехію. На їхнє місце приходять громадяни країн Європейського Союзу – словаки, болгари, поляки, румуни.

За даними статистиків, у вересні в Чехії працювало понад 219 тисяч іноземців. Це на півтисячі більше, ніж у серпні, і на чотири тисячі більше, ніж навесні. Чеська економіка не може обійтися без чужинців загалом, але конкретно без українців – може.

Місяць тому в різних галузях чеської промисловості працювало 46 тисяч українських заробітчан, а сьогодні статистики вже тисячі не дорахувалися. За останні два роки українцями звільнено 35 тисяч робочих місць. Так само меншає молдован, в'єтнамців і монголів. Причина також та сама – неможливість отримати дозвіл на роботу.

"Люди з Європейського Союзу дозволу на роботу не потребують, та й роботу знаходять набагато легше", – пояснює співробітник міністерства праці Чехії Карел Новий.

Якщо торік у Чехії заробляло майже шість тисяч болгар, то тепер їх – понад сім тисяч, а румунів відповідно не п'ять тисяч, а шість. На думку фахівців, потік чужинців до Чеської республіки зростатиме, але, на відміну від 90-х років, коштом заробітчан з країн ЄС.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «У Чехії стає менше українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути