Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 17:49

Україна купить корейські швидкісні поїзди до Євро-2012

Україна купить корейські швидкісні поїзди до Євро-2012
Україна зацікавлена в придбанні і збірці швидкісних електропоїздів Hyundai, про це йшлося в ході зустрічі першого віце-прем'єра країни Андрія Клюєва з представниками південнокорейської компанії в понеділок, повідомляє прес-служба заступника голови українського уряду.

Швидкісні поїзди Hyundai можуть бути використані для залізничного сполучення між містами, в яких пройдуть матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року, це - Київ, Харків, Львів і Донецьк.

"Проект, запропонований корейською стороною, передбачає поставки, у тому числі в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012, десяти поїздів корейського виробництва. Другий етап проекту передбачає створення відповідного виробництва в Україні: спочатку - великовузлове складання, потім - дрібновузлове, потім - виробництво запчастин", - йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єра в понеділок.

Проект передбачає виділення кредиту в сумі 216 мільйони доларів.

"На наступному тижня в Україну прибуде делегація представників корейських фінансових інститутів для обговорення умов можливого кредиту", - йдеться в повідомленні.

За даними компанії Hyundai Corporation, подібні проекти з виробництва корейських електропоїздів вже реалізуються в США, Туреччині, Іраку та Індії.
За матеріалами РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Україна купить корейські швидкісні поїзди до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути