Ексклюзиви
пʼятниця, 03 вересня 2010 03:01

Перед звільненням Стельмах розповість, куди сховав гроші

Автор: фото з сайта tsn.ua
  Голову Нацбанку Володимира Стельмаха можуть звільнити з посади
Голову Нацбанку Володимира Стельмаха можуть звільнити з посади

У Нацбанку ходять чутки, що найближчим часом звільнять його голову Володимира Стельмаха. Напередодні подав у відставку права рука Стельмаха, перший його заступник Анатолій Шаповалов. На його місце прийшов Сергій Арбузов. Стельмах перед відрядженням до Китаю поставив Арбузова виконувати обов"язки керівника НБУ.

— Стельмаха відправлять на пенсію після того, як він виконає певну задачу. Голова Нацбанку має наважитися на зраду — допомогти донецьким політикам розгромити банківський пул націонал-демократів на чолі з Віктором Ющенком, — пояснює політолог Віктор Небоженко, 57 років. — Яким чином — не знаю. У "регіоналів" є велика проблема — фінансово-банківське збідніння, на чолі якого Стельмах і Ющенко. Це група, яка під час кризи вкрала великі гроші — транш Міжнародного валютного фонду. Їх через Нацбанк і близькі до нього структури вивели за кордон. Тоді начебто відбувалося рефінансування банків, а їх обирав керівник НБУ. "Донецьких" дуже цікавить доля цих коштів. Стельмах уже хотів іти на пенсію. Але вони сказали: сиди, доки ми не будемо знати, де гроші. Якщо за нього візьметься СБУ, Стельмах усе розкаже.

Фракція БЮТ готова підтримати відставку голови Нацбанку.

— Торік у грудні збіг п"ятирічний термін його повноважень. Але Стельмаха треба не тільки відправити на пенсію, а й притягти до відповідальності за його справи, — пояснює "бютівець" Олег Ляшко, 37 років. — Не виключаю, що Стельмаха замінить Азаров.

Заступник голови фракції Партії регіонів 56-річний Михайло Чечетов говорить, що інформація про відставку голови НБУ — це чутки, які поширює опозиція.

Зараз ви читаєте новину «Перед звільненням Стельмах розповість, куди сховав гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути