Ексклюзиви
субота, 28 серпня 2010 15:57

Футболісти "Шахтаря" стали художниками

Футболісти "Шахтаря" стали художниками

Cьогодні, 28 серпня, донецькі футболісти на чолі з тренером команди Мірчею Луческу і капітаном Даріо Срною своїми руками завершили картину донецької художниці Тетяни Пономаренко-Левераш.

На полотні зображений гірник з вугіллям у руці (відомий донецький пам'ятник) і символіка чемпіонату ЄВРО-2012.

Роботу приурочили до двох головних свят Донецька - Дню міста і Дню шахтаря, які відзначаються у ці вихідні. Спортсмени прикрасили картину своїми автографами і подарували місту.

Перед початком акції, яка відбулася у галереї Тетяни Пономаренко-Левераш, художниця презентувала ще один подарунок, цього разу призначений президентові УЄФА Мішелю Платіні. На портреті, який художниця писала за фотографіями, Платіні загадково посміхається. Ця усмішка, за словами Тетяни Пономаренко-Левераш знаменує успіх ЄВРО-2012 в Україні.

"Робота виконана маслом, з використанням золотого акрилу, - розповіла Gazeta.ua Тетяна Віталіївна. - Я буду в Парижі восени на Всесвітному осінньому салоні. Він відбудеться з 7 по 18 листопада. Там буде представлений портрет Брандау "Футбол - це мистецтво" (футболіст зображений біля мольберта).

Ще 45 моїх робіт будуть представлені на виставці в українському центрі в Парижі - в особняку, де жив Ален Делон, і який належить тепер українському консульству в Парижі. Ця виставка пройде з 21 жовтня по 21 листопада.

Сподіваюся, там же, в столиці Франції, піднесу портрет панові Платіні. Мірча Луческу вже веде переговори на цю тему з Мішелем Платіні.

Тетяна Пономаренко-Левераш стала популярною завдяки серії портретів донецьких футболістів, які експонувалися за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Футболісти "Шахтаря" стали художниками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути