Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2010 07:34

У Луганську вибухнула лікарня

Автор: фото надене прес-службою МНС
  У понеділок уранці у реанімації луганської лікарні вибухнув балон із киснем. Зруйновано три поверхи
У понеділок уранці у реанімації луганської лікарні вибухнув балон із киснем. Зруйновано три поверхи

— Спочатку нас трясонуло, — розповідають хворі з Луганської міської лікарні N7. — Потім почувся грюкіт і палати впали — з п"ятого поверху на четвертий. Ті, що були під нами, звалилися на третій.

18 січня о 8.50 у реанімації Луганської міської лікарні N7 по вул. Шеремета, 1 вибухнув кисневий балон. Хвиля зруйнувала стіну на четвертому поверсі й міжповерхову перегородку. З одного боку приміщення разом із цеглою вилетіли сім вікон, з іншого — 12.

— Ми знаємо лише попередню причину, — каже заступник міського голови Луганська Маноліс Пилавов. — Балон вибухнув, коли працівники лікарні переганяли кисень з одного в інший.

9.30, понеділок. Біля лікарні метушаться пожежні, газовики, журналісти. Загалом понад 200 осіб. Міліціонери утворили живий ланцюг — не пропускають зівак. Навколо тупцюють родичі хворих. Перепитують, чи немає їхніх близьких у списку загиблих.

— Загиблих троє, — говорить заступник міського голови. — Це працівники лікарні.

— Кажуть, там ще один балон травить, — перешіптуються відвідувачі. — Може ще раз гахнути.

Кожні кілька хвилин із лікарні виносять на ношах хворих. Переважно це літні люди. Закутані в ковдри. Деяких вивозять на інвалідних візках. За годину виносять понад 20 осіб. На вулиці — -15°С.

Загиблих троє. Це працівники лікарні

В епіцентрі вибуху перебувало 22 особи. На першу дня під завалами лишалося 19. Із-під руїн чути крики. Рятувальники намагаються дістатися до людей.

— Моя жінка якраз пішла на п"ятий поверх, за рентген платити, — нервує сивий чоловік. Його теж не пускають усередину. — Лікарі кажуть, що її нема у списку загиблих. Наче найбільше постраждали медики.

На п"ятому поверсі — кардіологічне відділення, на четвертому — пульмонологічне.

Кожна палата реанімації має бути обладнана кисневим балоном. У лікарні їх постачають через централізовані медичні бази. Висота балона 175,5 см, діаметр — 22 см, корпус пофарбований у синій колір. В один балон об"ємом 40 л стискують 6 "кубів" повітря. Тиск усередині — 150 атмосфер.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську вибухнула лікарня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути