понеділок, 11 січня 2010 20:50

У Німеччині вимагають захистити дітей від реклами солодощів

У Німеччині вимагають захистити дітей від реклами солодощів

Лідер німецької партії "Зелені" Рената Кюнаст вимагає заборонити на дитячих телеканалах і в дитячих передачах рекламу солодощів, відзначивши, що це є однією з причин зростаючого дитячого ожиріння, повідомляє AssociatedPress.

Крім того, Кюнаст висловилася за введення в німецьких школах обов"язкового предмету з правильного харчуванню. За її словами діти повинні розуміти не тільки, як влаштований автомобіль, але і як працює їх власний організм.

Ініціатива Кюнаст викликала критику з боку представників Центрального об"єднання виробників реклами (ZAW). Вони відзначили, що в порівнянні із загальним об"ємом реклами на телебаченні, реклама ласощів на дитячих телеканалах є периферійним явищем.

Крім того, за словами експертів ZAW, через фінансову кризу рекламний ринок і без того сильно скоротився: якщо заборонити рекламу солодощів, то багато дитячих передач і телеканали взагалі можуть бути вимушені закритися.

Нарешті, в ZAW заявили, що головною причиною дитячого ожиріння є не реклама, а неправильні дії батьків, малорухливий спосіб життя сучасних дітей і генетична схильність до повноти.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині вимагають захистити дітей від реклами солодощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути