пʼятниця, 25 грудня 2009 15:39

У Донецьку зарізали двох студентів з Китаю

У Донецьку зарізали двох студентів з Китаю

Міліція 23 грудня затримала громадянина Китаю за підозрою у вбивстві 2 студентів, також вихідців з Китаю, в Донецьку.

Про це журналістів повідомив перший заступник начальника ворошилівського районного відділу міліції Донецька Артем Морковкін.

Він уточнив, що 22 грудня в райвідділ міліції поступило повідомлення від громадянки Китаю про те, що вона протягом 2 днів не може вийти на зв"язок зі своїми знайомими з Китаю, що проживали в гуртожитку Донецького національного університету (ДонНУ) по вул. Рози Люксембург, 2-А.

"Виїздом на місце на балконі даного гуртожитку було виявлено 2 трупи - чоловіка і жінки китайської національності", - повідомив Морковкін.

Було встановлено, що загиблі є студентами 1-го курсу філологічного факультету ДонНУ.

У кімнаті були численні сліди крові, безлад. Зі слів дівчини, яка повідомила про подію, пропали цінні речі - комп"ютери, мобільні телефони і гроші.

У результаті оперативно-розшукових заходів 23 грудня був встановлений і затриманий громадянин Китаю, 1991 року народження, студент підготовчих курсів філологічного факультету ДонНУ.

"Він був викритий в злочині, дав свідчення зізнання і вказав ті місця, де були заховані речові докази", - сказав Морковкін.

Підозрюваний повідомив, що більше 2 місяців тому потерпілий зайняв у нього 300 доларів, але довгий час не віддавав їх і не приходив на призначені зустрічі.

"До скоєння злочину підозрюваний підготувався - узяв з собою снодійне, ніж. Прийшовши в гості до позичальника, під час розмов скористався моментом і підсипав в чай господарям кімнати снодійне", - повідомив Морковкін.

Коли співбесідники заснули, він почав обшукувати квартиру.

"Проте, дівчина прокинулася, почала обурюватися. Він оглушив її палицею і продовжив огляд квартири. Прокинувся хлопець. Гість спробував оглушити його палицею, але це не вийшло, і він наніс колото-різані рани. В цей час прокинулася дівчина, якій він теж наніс колото-різані рани", - розповів начальник райвідділу.

Після цього підозрюваний відніс трупи на балкон і накрив їх ковдрою.

У даний час підозрюваний затриманий.

Проти нього порушена кримінальна справа.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку зарізали двох студентів з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути