четвер, 20 серпня 2009 11:37

Чемпіонку світу з бігу на 800 м перевірять на статеву приналежність (ФОТО)

Південноафриканську легкоатлетку Кастер Семеня, яка стала вчора, 19 серпня, Чемпіонкою світу з бігу на 800 метрів, перевірили на статеву приналежність. У Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) є сумніви із цього приводу, і спортсменку змусили пройти гендерний тест.

Спортсменка може бути позбавлена нагороди, якщо результати гендерного тесту покажуть, що вона не є повною мірою жінкою, заявив секретар (IAAF) П"єр Вайс.

Сама Семеня не з"явилася на традиційній прес-конференції медалістів. Як пояснив Вайс, це рішення було ухвалене IAAF спільно з національною федерацією ПАР "на користь спортсменки".


"Ми не хочемо завдати їй психологічної травми", - сказав він.

Пояснюючи журналістам, що послужило приводом для проведення гендерного тесту, Вайс підкреслив, що керівництво IAAF "теж має очі і вуха".

"Усі навколо тільки і говорять про те, чи дівчина вона чи ні. Крім того, про цю спортсменку ніхто і гадки не мав усього два тижні тому. Вона з"явилася на спортивній арені всього лише 26 липня", - цитує РИА Новости.


Відповідаючи на питання, чому результати тесту очікуються тільки за два-три тижні, генсек IAAF пояснив, що складність полягає в тому, що "для цього дослідження немає стандартної системи".

"Воно складається з обстеження різних лікарів. Вся інформація буде зібрана воєдино, і тільки потім ми зможемо зробити остаточний висновок", - підкреслив Вайс.

У тестування входило обстеження у гінеколога, ендокринолога, психолога, а також експерта зі статевої приналежності.

Відзначимо, що якщо Кастер, згідно із тестуванням, виявиться чоловіком, і, отже, вона буде позбавлена медалі, то бронзовою призеркою стане українка Юлія Кревсун, яка відстала всього на 7 сотих секунди від п"єдесталу.

uaSport.net

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонку світу з бігу на 800 м перевірять на статеву приналежність (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути