четвер, 14 травня 2009 18:25

Молочні суміші не можуть замінити материнське молоко

Молочні суміші не можуть замінити материнське молоко

Жінка, яка годує дитину своїм молоком, рідко хворіє на недуги серця. Про це кажуть американські дослідники університету в Піттсбурзі. Вони опитали 140 тис. жінок з менопаузою. Більшість із них припинили годувати в 35 років. У жінок, які не годували дітей груддю, вірогідність серцевих патологій або нападів вища на 10%. Місяць годування зменшує шанси виникнення діабету, підвищення артеріального тиску і рівня холестерину.  

Всесвітня організація охорони здоров"я радить годувати материнським молоком не менш як протягом перших шести місяців. А якщо у жінки є молоко, слід годувати ним дитину рік.

— Із молоком матері дитина отримує імунні тіла. Вони захищають від інфекцій у перший рік життя, — коментує директор Українського науково-дослідного інституту харчування Олег Швець, 37 років. — Більшість гострих і хронічних захворювань людини закладаються у дитинстві. І проблеми з імунітетом у дорослої людини переважно виникають через те, що її в дитинстві не годували груддю.

Молочної суміші, якою можна замінити материнське молоко повноцінно, немає.

Зараз ви читаєте новину «Молочні суміші не можуть замінити материнське молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути