Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 19:06

Кулі злітали не вище 350 метрів

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Екіпаж кам’янецької команди ”Огород” злітає у небо. У корзині двоє пасажирів — киянка Тетяна Величко разом із сином Кирилом. Кулю так назвали через яскравий зелений колір
Екіпаж кам’янецької команди ”Огород” злітає у небо. У корзині двоє пасажирів — киянка Тетяна Величко разом із сином Кирилом. Кулю так назвали через яскравий зелений колір

Три дні небо Хмельниччини рясніло повітряними кулями. Проводили змагання з повітроплавання.

Виступали п"ять команд. Почали 22 лютого в Кам"янці-Подільському. Кулі стартували на території міста, а приземлилися за 7 км. Вище 350 м не піднімалися. За кожною рухався екіпаж в автомобілі. Його завдання — дістатися місця посадки, довезти кулю до місця збору.

— Широкому загалу малозрозуміло, що саме кулі виконують у повітрі, — розповідає спортивний директор змагань Ігор Лобашов. — Це спільна робота повітряної та наземної команд. Головне — не тільки злетіти й сісти, але й дружнінько зібрати кулю та доїхати до місця збору. А тут першим стає водій.

Попри снігову крупу, погода була літна. Пригоди почалися після старту. Куля кам"янецької команди "Огород" ледь не приземлилася на дев"ятиповерхівку. Але пілот Юрій Аносов увімкнув газову горілку на повну потужність і піднявся над дахом. Сів "Огород" посеред переораного поля.

— Класне було приземлення, — ділиться враженнями Тетяна Величко, пасажирка кулі. — Пролетіли над старим містом, над військовою частиною. А коли летіли над приватним сектором, на нас дивилися собаки і вили.

— Корзину трохи протягло, — каже Юрій Аносов. Чоловік працює начальником управління комунального майна Кам"янця-Подільського. Повітроплаванням займається 10 років, з них три роки пілотує.

На другий день змагань "Огород" дістався фінішу другим. Їх на 5 хв. випередила команда з Києва. Але за результатами трьох днів змагань перемогли все ж таки кам"янці.

Повітроплавання — дороге задоволення. Ціни на нові повітряні кулі стартують від 40 тис. євро. Наступні змагання проведуть улітку. Віце-президент Федерації повітроплавання України В"ячеслав Гардашник сподівається, що тоді у небо піднімуться жіночі екіпажі.

Зараз ви читаєте новину «Кулі злітали не вище 350 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути