Ексклюзиви
неділя, 15 лютого 2009 17:06

У Бьорндалена відібрали золото... і знову повернули

Автор: bbc.co.uk
  Оле-Ейнар Бьорндален
Оле-Ейнар Бьорндален
Переможця гонки переслідування на чемпіонаті світу з біатлону норвежця Оле-Ейнара Бьорндалена дискваліфікували за відхилення від маршруту. На фінішному відрізку дистанції Бьорндален замість того, щоб проїхати під мостом, який знаходиться перед виїздом на стадіон, заїхав на сам міст, що є порушенням траси.

Норвежцю додали штрафну хвилину. У результаті золоту медаль віддали росіянину Максиму Чудову, срібло - у норвежця Олександра Оса. Бьорндалена перемістили на третє місце. Підсумковий результат Чудова - 32 хвилини 28,4 секунди. Відставання Оса - 11,1 сек, Бьорндалена - 18,3.

Це перше золото в активі збірної Росії на цьому турнірі та усього третя нагорода, включаючи дві бронза Ольги Зайцевої. Крім Бьорндалена, на одну хвилину за неправильне проходження траси оштрафовано ще дев"ять спортсменів: Томаш Сікора, Андрій Дериземля, Ларс Бергер, Мартін Фуркад, Міхаель Реш, Клемен Бауер, Тім Бурк, Яков Фак, Домінік Ландертінгер, Янез Маріч.

Максим Чудов зізнався, що сам ледь не порушив правила.

Визнаний переможцем після дискваліфікації Оле-Ейнара Бьорндалена росіянин Максим Чудов зізнався, що сам ледь не порушив правила.

"Після вогняного рубежу при виїзді зі стадіону я біг за Бьорндаленом, який поїхав під міст. Я теж зібрався туди ж, але в останню мить побачив піраміду, яка забороняє рух у тому напрямі, тому я поїхав на міст" - приводить слова російського біатлонного телеканал "Спорт".

Максим Чудов наполягає, що у будь-якому випадку спортсмени повинні дотримуватися правил:

"Я вперше у такій ситуації. Не знаю, з чиєї вини відбулося порушення правил - біатлоністів або організаторів. Я прийму будь-яке рішення суддівського комітету, але правил повинні дотримуватися", - ніводить слова Чудова норвезький телеканал NRK.


Кілька хвилин тому, стало відомо, що апеляційне жюрі змагань відмінило дискваліфікацію Бьорндалена і відновило початкові підсумки гонки.

Керівництво Союзу біатлоністів Росії (СБР) заявило про намір опротестувати рішення апеляційного жюрі IBU в Спортивному арбітражному суді
(CAS).

Gazeta.ua, livesport.ru, телеканал "Спорт", nrk.no

Зараз ви читаєте новину «У Бьорндалена відібрали золото... і знову повернули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути