Ексклюзиви
неділя, 15 лютого 2009 14:59

Медведєв розповів, яким чином Росія подолає кризу

Медведєв розповів, яким чином Росія подолає кризу

Президент РФ Дмитро Медведєв упевнений, що Росія зуміє подолати наслідки світової економічної кризи.

"Звичайно, подолаємо. Просто прикро, що ряд можливостей, які відкривалися, нам доведеться, може бути, залишити не на завтрашній день, а на післязавтрашній день. Подолаємо, розберемося. Усе буде нормально. Треба працювати, треба виконувати свої обов"язки кожному на своєму місці. Робити це сумлінно, по-чесному, не ховатися нікуди, і тоді все вийде ", - сказав глава держави в телевізійному інтерв"ю, текст якого опублікований в неділю, 15 лютого, на сайті Кремля.

Медведєв зазначив, що ситуація у фінансовій системі країни доволі складна, але цілком контрольована. "Ми повинні робити певні дії, які будуть допомагати нам долати кризові явища не тільки в цьому, але й, можливо, у наступному році", - заявив президент Росії.

За його словами, у Росії зараз йде підготовка спеціальних програм підтримки нових робочих місць, не виключена можливість виплат збільшених допомог по безробіттю.

Медведєв зазначив, що чиновникам в нинішній ситуації необхідно навчитися раціонально витрачати бюджетні гроші і проявляти себе грамотними керівниками. "Ми не будемо закривати очі на недоліки в роботі або просто на бездарність, розгільдяйство в діяльності тих чи інших начальників", - додав президент Росії.

Крім того, Дмитро Медведєв вважає, що поступове ослаблення рубля дозволило зберегти довіру громадян до банківської сфері.

За його словами, "курс рубля змінився, відбулося ослаблення курсу рубля, і це пов"язано з тим, що змінилася економіка". "Ми, на жаль, стали отримувати менше доходів, зросли платежі у валюті. Це не могло не позначитися на реальному курсі рубля. Такі зміни було потрібно провести, але зробити це спокійно і чесно, так, як, на мій погляд, це і було зроблено Центральним банком ", відзначив Медведєв.

Нагадаємо, що Президент Росії Дмитро Медведєв має намір регулярно інформувати населення Росії про антикризових заходи в ефірі провідних російських телеканалів. Він вважає принципово важливим для влади "відверто і прямо" розповідати громадянам Росії про реальний стан в країні та заходи, які вживають по боротьбі з кризою.

За матеріалами: РІА Новости, Интерфакс, Радіостанція Ехо Москви

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розповів, яким чином Росія подолає кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути