неділя, 15 лютого 2009 12:37

Обама підпише антикризовий план

Обама підпише антикризовий план
Президент Барак Обама підпише законопроект про нові надзвичайні заходи, спрямовані на виведення економіки з кризи, в наступний вівторок. Про це повідомила в суботу телекомпанія CNN, яка посилається на двох високопоставлених представників адміністрації США. Згідно з їхніми даними, церемонія підписання документа пройде в Денвері (штат Колорадо), де американський лідер перебуватиме з робочою поїздкою.

Новий пакет антикризових заходів в обсязі 787 млрд доларів, вироблений адміністрацією Обами, був прийнятий Конгресом США у п"ятницю пізно ввечері. Законопроект передбачає, зокрема, вкладення прямих багатомільярдних інвестицій в інфраструктуру США при одночасному великому податковому послабленні.

Як стверджував у суботу в традиційному радіо-і відеозверненні до співгромадян Обама, реалізація плану дозволить "створити або зберегти протягом 2 років більш ніж 3,5 млн робочих місць". Схвалений Конгресом план господар Білого дому охарактеризував як "велику віху на шляху до (економічного) відновлення".

Разом з тим, підкреслив він, "нинішній історичний крок стане не завершенням того, що нам необхідно зробити для оздоровлення економіки, а початком". "Проблеми, які ввергли нас в цю кризу, серйозні і масштабні. Такою ж повинна бути і наша відповідь", - заявив американський лідер.

Він констатував, що його кабінет повинен, зокрема, "стабілізувати ... і реформувати "національну банківську систему. У зв"язку з цим Обама підтвердив, що уряд США має намір "підготувати нові правила" для кредитно-фінансового сектору, що мають на меті запобігти "повторний підрив нашої економіки несумлінними спекулянтами", а також забезпечити виконання таких норм. Крім того, уряду США належить зайнятися вирішенням проблем іпотечного ринку, відзначив президент.

"Ми успадкували (від адміністрації Буша), - нагадав він, - трильйони дефіцит (федерального бюджету)". "У короткостроковій перспективі" цей дисбаланс між доходною і витратноюї частинами бюджету тільки зросте, оскільки виконавча гілка влади буде "закачувати" в економіку колосальні фінансові кошти, продовжував Обама. Тим не менш, запевнив він, його адміністрація буде прагнути в майбутньому приборкати зростання бюджетних витрат, оскільки це потрібно для забезпечення "довгострокового економічного здоров"я", пише "Newsru.com".

На закінчення Обама висловив упевненість в тому, що план "закладе нову основу нашого тривалого економічного зростання та добробуту". Раніше очікувалося, що президент підпише законопроект найпізніше в понеділок, що буде в США загальнонаціональним святом - Днем президентів. На цей "довгий уїк-енд" керівник американської адміністрації з сім"єю вирушив до рідного Чикаго.
Зараз ви читаєте новину «Обама підпише антикризовий план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути