вівторок, 25 квітня 2006 13:48

Держава оплатить медичний догляд за Аріелєм Шароном на його фермі

 

Фінансова комісія кнесету повинна, як очікується, затвердити найближчим часом особливе розпорядження, за яким держава сплатить медичний догляд за Ариелєм Шароном на його фермі "Шікмім" в Негеві, куди колишній прем"єр Ізраїлю буде перевезений з єрусалимського шпиталю "Хадасса". У будинок Шарона доставлять спеціальне медичне устаткування, крім того, за ним будуть цілодобово доглядати лікарі.

Дотепер Аріель Шарон мав право на оплату медичного обслуговування за рахунок держави як прем"єр-міністр, але із закінченням його перебування в цій посаді він цього права позбавився. Закон дозволяє фінансової комісії кнесету затвердити особливий бюджет у виняткових випадках, яким є випадок Шарона, але обумовлює таке рішення рекомендацією громадської комісії

У понеділок фінансова комісія провела особливе засідання з цього питання. За результатами обговорення, було вирішено створити професійну комісію, що очолить колишній директор міністерства фінансів Йорам Габай. За кілька днів члени цієї комісії нададуть звіт про необхідні витрати, розмір яких може сягати десятків тисяч доларів на місяць. Очікується, що депутати кнесету одноголосно схвалять цю пропозицію.

Паралельно з обговоренням у комісії, директор міністерства голови уряду Ізраїлю Ілан Коен запропонував, щоб покриття витрат на медичні послуги проводилося замість оплати утримання канцелярії, секретарки й особистого водія, на яке має право Шарон як колишній прем"єр.

Шарон був доправлений у шпиталь "Хадасса" в Єрусалимі ввечері 4 січня. Тієї ж ночі медики констатували в нього геморогічний інсульт, що став причиною затяжної коми. За час перебування в шпиталі Шарону зробили 7 операцій. Зрештою, медики прийшли до висновку, що шансів на вихід з коми в Шарона практично не залишилося, бо чим довше знаходиться пацієнт у цьому стані, тим менше надії на повернення до життя.

11 квітня Шарон був проголошений "постійно недієздатним ", а прем"єр-міністром Ізраїлю офіційно став Ехуд Ольмерт, повідомляє NEWSru Іsrael з посиланням на газету Ma"ariv.

Зараз ви читаєте новину «Держава оплатить медичний догляд за Аріелєм Шароном на його фермі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути