Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 12:38

"Обама може заохотити Путіна вторгнутися в Україну"

Одним з кризових сценаріїв у разі перемоги на президентських виборах в США демократа Барака Обами може бути російське військове вторгнення в Україну, заявила республіканський кандидат у віце-президенти США губернатор штату Аляска Сара Пейлін на передвиборному мітингу в Ріно (штат Невада), повідомляє РІА Новости.

Пейлін, яку багато експертів критикують за нестачу міжнародного досвіду, нагадала про заяву, що прозвучала напередодні, кандидата у віце-президенти США сенатора-демократа Джозефа Байдена про те, що у разі перемоги Обами в світі спеціально "згенерується" міжнародна криза, зокрема, можливо, діями Росії, щоб "перевірити" молодого президента-демократа.

Підкресливши, що Байден заявив про "чотири або п"ять" сценаріїв такої кризи, але не назвав їх, Пейлін запропонувала "розглянути зовнішньополітичні плани Обами", щоб по ним встановити, що може трапитися у разі приходу кандидата від демократів в Білий дім.

Першими трьома "кризовими сценаріями" губернатор Аляски назвала заявлену готовність Обами почати прямі переговори з лідерами Ірану, його плани дозволити американським військам проводити антитерористичні операції на території Пакистану, а також його намір здійснити виведення американських військ з Іраку, що, на думку губернатора Аляски, буде передчасним.

"Після того, як російська армія зробила вторгнення в державу Грузію, реакцією сенатора Обама була нерішучість... - подібна відповідь тільки заохотить російського Путіна зробити наступне вторгнення в Україну. Це кризовий сценарій номер чотири", - заявила Пейлін.

Зараз ви читаєте новину «"Обама може заохотити Путіна вторгнутися в Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути