вівторок, 21 жовтня 2008 16:18

Щоб вийти з кризи, треба замінити Тимошенко - експерти

Експерти пропонують призначити технічного прем"єр-міністра для виходу з політичної кризи.

"Необхідно створити позапартійну коаліцію, яку очолив би не лідер однієї з парламентських сил і не майбутній кандидат у Президенти, а людина, яка не пов"язана з політичними силами", - запропонував на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На його думку, такий прем"єр зможе взяти на себе всі ризики, пов"язані з рішеннями уряду щодо виходу з фінансової кризи й збалансувати інтереси політичних сил, які навіть під час загрози глибокої економічної кризи продовжують боротися за владу.

Основною проблемою, на думку експерта, є пошук кандидата на посаду прем"єра.

Фесенко припустив, що таким може стати нинішній радник прем"єр-міністра Сергій Тігіпко.

Директор PR-групи "Політтех" Тарас Березовець припустив, що таким кандидатом можуть стати нинішній міністр оборони Юрій Єхануров, секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова або голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Водночас експерт додав, що в 2008 році позачергові вибори Ради не відбудуться, а найближчою датою можливого волевиявлення назвав кінець січня - початок лютого.

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, також висловився за вихід з політичної кризи шляхом призначення технічного прем"єра, але зазначив при цьому, що реалізувати подібний сценарій дуже складно.

Він також висловився за перенесення дати виборів на більш пізній строк для вживання антикризових заходів.

"Чим пізніше відбудуться вибори, тим вигідніше для країни. А в ситуації економічного колапсу вибори взагалі не мають відбутися, оскільки є більше значимі завдання. Необхідне єднання всіх політичних сил", - сказав він.

20 жовтня Ющенко призупинив свій указ про дострокове припинення повноважень Ради й призначення позачергових парламентських виборів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Щоб вийти з кризи, треба замінити Тимошенко - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути