Генератори вже їдуть. З кожним днем перемога дедалі ближче

Серця азербайджанців б'ються в унісон із серцями українців

РФ не втомлюється завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі України. У відповідь на звернення, що надійшло з боку України, Азербайджан направив українському народу гуманітарну допомогу, що складається з необхідного електрообладнання. Це допоможе відновити стабільне постачання електроенергії на територіях країни, що постраждали від атак.

Це те, що наповнює конкретним змістом відносини між нашими країнами та народами. Як повідомляє Міністерство закордонних справ Азербайджану, вантажні автомобілі з 45 трансформаторами та 50 генераторами, наданими ВАТ "Азеренержі", були відправлені вчора з території енерговузла "Гобу". Загалом на цей раз Азербайджан надасть Україні основне електроустаткування на суму близько $837 тис.

Азербайджан допоміг повністю відновити школу №12 імені Зарифи Алієвої в Ірпені

Загальна ж сума гуманітарної допомоги, наданої Азербайджаном Україні, вже сягнула $17,7 млн. Крім того, Азербайджан допоміг повністю відновити школу №12 імені Зарифи Алієвої в Ірпені. Близько 90 українських дітей, які постраждали від війни, проходять в Азербайджані медичну та соціально-психологічну реабілітацію. І це – лише те, що офіційно реєструється. А реальна допомога з боку Азербайджану для України в рази більша.

Я особисто знаю безліч випадків, коли представники азербайджанської діаспори допомагали з купівлею та відправкою на фронт всього необхідного – від автомобілів до медикаментів, від обмундирування до продуктів харчування. Про фінансову допомогу ЗСУ з боку азербайджанської діаспори України й казати не варто. Вона була, є і буде стабільною.

Чимало етнічних азербайджанців воює нині за територіальну цілісність України. На жаль, є й загиблі

Крім того, чимало етнічних азербайджанців воює нині за територіальну цілісність України. На жаль, є загиблі. Впевнений, що коли закінчиться ця війна, на згадку про кожного азербайджанця, який героїчно загинув у війні за територіальну цілісність України, буде встановлено пам'ятник, їхніми іменами будуть названі вулиці.

Я глибоко переконаний у тому, що Азербайджан візьме активну участь у відновленні всіх українських міст. Нам відомо, що таке зруйноване вщент місто. Не дарма ж Агдам називають "кавказькою Хіросимою". Багато закордонних дипломатів і журналістів побували вже на звільнених внаслідок 44-денної війни територіях нашої країни. І вони на власні очі побачили жахливі наслідки вірменської окупації.

Вони побачили, зокрема, і протипіхотні міни вірменського виробництва, закладені у північному напрямі вершини Сарибаба в Лачині. Особливо наголошу, що міни були закладені незаконними вірменськими збройними формуваннями вже після 44-денної війни. Тільки на території Лачинського району вони заклали понад 1400 нових мін, які були встановлені вже після війни – 2021 року. Це є відкритий терористичний акт проти Азербайджану.

В Україні лишається близько 175 тис. кв. км потенційно небезпечних замінованих територій, що становить 30% загальної площі держави

В Україні, на жаль, також дізналися, що таке мінний терор із боку держави-окупанта. Страшно навіть писати цю цифру: в Україні лишається близько 175 тис. кв. км потенційно небезпечних територій, що становить 30% від загальної площі держави. Як бачимо, у нас ще одне спільне лихо. І Азербайджан, звичайно, поділиться з Україною своїм досвідом вирішення цієї проблеми. А поки що я просто хочу, щоб кожен українець знав: серця азербайджанців б'ються в унісон із серцями українців. Ваша перемога – наша перемога. За вашу та нашу свободу!

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі