Селян, які проти ринку землі, не існує в природі

Вони є виключно в уяві куплених політиків та міських ідіотів

Станом на 24 серпня 1991 року в Українській РСР було понад три мільйони триста тисяч комуністів. Вони не просто були, а стояли на обліку в парторганізаціях, щомісяця платили членські внески, ходили на партійні збори, виконували партійні доручення. Та коли 24 серпня цю партію було в Україні заборонено, жоден (!!!) із понад трьох мільйонів цілком реальних комуністів не вийшов на протест.

Точно так само буде і тепер, коли знято мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Щойно було взято курс на його реальне скасування, почулися голосні волання про те, що це "знищить село". Вірити в це могли або ті, кому за ці волання в тій чи іншій формі платили, або "корисні ідіоти", які не мають уявлення про реальне життя реальних селян. Тому що словосполучення "знищити село" для справжніх селян є не загрозою, а заповітною мрією.

Сотні років усі, хто міг, втікали з "українського села". Аби не повтікали усі, за радянської влади селянам аж до шістдесятих років минулого століття не видавали паспортів. Тому що нічого доброго у цьому селі немає. Жити, щодня встаючи вдосвіта аби дати їсти птиці та свиням, видоїти корову, та зробити ще купу щоденних справ, і не маючи при цьому елементарних побутових зручностей, не хоче вже майже ніхто. І тому таке село приречене!

Жити, щодня встаючи вдосвіта аби дати їсти птиці та свиням, видоїти корову, та зробити ще купу щоденних справ, і не маючи при цьому елементарних побутових зручностей, не хоче вже майже ніхто

Скоро як тридцять років українські селяни мають можливість стати фермерами, обробляючи власну землю, що дісталася їм після скасування колгоспів. Коли вірити рекламі виробників молока, вся Україна вже давно є "фермерською". Коли ж серйозно, то, щоб стати справжнім фермером, слід мати можливість купити чи продати землю.

Платні супротивники продажу землі разом із корисними ідіотами пророкували нам ледь не селянські повстання. Насправді ж ніхто із реальних селян навіть не цікавився розглядом закону про ринок землі. Тому що цей закони не про них. Він про тих, хто готовий вивести на площі тисячі "селян", точніше платних протестувальників, які з початком карантину залишились без роботи. Серед них можуть бути навіть сільські жителі – із тих, хто зранку чатує біля магазину. Реальних же селян, які постраждають від продажу землі, немає в природі, так само як не існувало свого часу понад трьох мільйонів комуністів. Згадані "селяни" існують виключно в уяві куплених політиків та міських ідіотів, чиї батьки або діди свого часу встигли втекти до міста від принад сільського життя.

Тепер, а точніше за рік і три місяці, згадані "захисники селян" зможуть вільно купити собі землі і стати фермерами. Щось підказує, що жоден із них цим не скористається. Вони вже будуть "захищати" щось інше.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі