Сотні торговців київського радіоринку "Караваєві дачі" залишаються без роботи через рейдерів у формі

Вже більше тижня сотні працівників київського радіоринку "Караваєві дачі" позбавлені можливості працювати через дії столичної міліції. Правоохоронці без пояснення причин блокують роботу торговельних точок, а у деяких торговців конфісковують товар. Імовірно, причиною цієї ситуації є конфлікт міських чиновників-"регіоналів" з адміністрацією ринку.

Як повідомляє прес-служба Всеукраїнського обёєднання "Свобода", за словами торговця, який не захотів назвати своє ім'я, 15 червня 2012 року на ринок навідалися працівники міліції та УБОЗу, які повідомили працівників, що вони мають закрити свої торговельні точки. Спочатку візитери пояснювали свої дії "перевіркою документації", однак пізніше в особистих бесідах сказали, що справжня причина полягає у небажанні адміністрації ринку йти їм на поступки. Відтак у деяких торговців було вилучено товари, а в одного з них під час конфіскації внаслідок цих брутальних дій трапився інсульт і його забрала швидка – з тих пір на ринку його не бачили.

Адміністрація ринку ніяк не пояснює ці події і закликає орендарів виходити на роботу, наче нічого не відбувається. Водночас, плата за використання приміщень на ринку під час "перевірки" лишилась незмінною, хоча заробіток торговців у ці дні, що очевидно, дорівнює нулю. Скільки триватиме така ситуація – невідомо. Як сказав один із працівників ринку, якщо найближчим часом все не зміниться – він, як і інші продавці, буде змушений шукати нове місце роботи.

Вочевидь, тотальне збанкрутіння підприємців, що призведе до фінансової кризи ринку, якраз і потрібне новим чиновникам, що прийшли до влади у Києві, аби змусити адміністрацію ринку піти їм на поступки. Самі ж "поступки", скоріш за все, полягають або у сплаті відсотків від заробітку, або ж узагалі у передачі керівництва ринку "своїм людям" від Партії регіонів. Є підстави так вважати, адже після останньої зміни влади у Києві в місто повернулися з дев'яностих традиції рейдерства, і декілька підприємств і торговельних закладів вже перейшли "під крило" нових господарів. Серед них – фармацевтична фірма "Дарниця", "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", "Київська фабрика технічного паперу", "Київміськнафтопродукт", "Київспецмонтаж" та інші.

Це все є частиною плану "бєло-голубих" зі знищення дрібного та середнього бізнесу в Україні. Їм вигідно, щоб усе виробництво в державі перебувало в руках кількох лояльних їм олігархів.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" завжди послідовно виступало на захист малого та середнього бізнесу та справедливі податки для великого виробництва на користь народу, а не олігархам-"регіоналам.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі